ANASAYFA İş Dünyası TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Tıp Bayramı mesajı! Hepsine minnettarız

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Tıp Bayramı mesajı! Hepsine minnettarız

TOBB Başkanı Rİfat Hisarcıklıoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda tüm sağlık çalışanlarının ve tıp fakültesi öğrencilerinin bayramını kutladı, ''Hepsine minnettarız.'' dedi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Tıp Bayramı mesajı! Hepsine minnettarız

Her yıl 14 Mart'ı da içine alan hafta boyunca kutlanan Tıp Haftası'na giriş yapıldı. Bütün sağlık emekçilerinin ve tıp fakültesi öğrencilerinin bayramı olan 14 Mart'a yönelik çeşitli paylaşımlar da gelmeye başladı. 

Tıp Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan isimlerden biri de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oldu. Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden anlamlı bir mesaj yayımladı. 

‘’HEPSİNE MİNNETTARIZ'' 

Başkan Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, başta TOBB ETÜ Hastanesi sağlık çalışanları ve TOBB ETÜ Tıp Fakültesi öğrencileri olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarının ve tıp fakültesi öğrencilerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı ve çalışmalarında başarılar dileyerek, ‘’Hepsine minnettarız.'' dedi. 

Hisarcıklıoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

‘’Başta TOBB ETÜ Hastanesi sağlık çalışanlarımız ve TOBB ETÜ Tıp Fakültesi öğrencilerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarının ve tıp fakültesi öğrencilerinin #14MartTıpBayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Hepsine minnettarız.''

TIP BAYRAMI, YURT SAVUNMA HAREKETİ OLARAK BAŞLADI! 

Türkiye'de,  II. Mahmud döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması ve Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmesi nedeniyle okulun kurulduğu tarih olan 14 Mart 1827 tarihi Tıp Bayramı olarak kutlanıyor. 

Tıp Bayramı nedeniyle yapılan ilk kutlama ise, 14 Mart 1919 yılında İstanbul'da gerçekleşti. Bu tarihte, işgal altındaki İstanbul'da  tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplandı ve devrin önde gelen doktorlarının da tıbbiye öğrencilerine destek vermesiyle Tıp Bayramı,  tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak akıllarda yer edindi. 

Günümüzde 14 Mart'ı da içine alan hafta, Tıp Haftası olarak kabul ediliyor ve tıp doktorlarının sorunları gündeme gelirken, katkıları da ödüllendiriliyor ve anma etkinlikleri düzenleniyor. 

Bir hafta boyunca sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, ülke genelinde çeşitli kutlama ve anma etkinliklerine imza atıyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kredi kartı kullananlara kötü haber verildi! Sınırlama resmen geldi limitler düşürülüyor

Kredi kartı kullananlara kötü haber verildi! Sınırlama resmen geldi limitler düşürülüyor