ANASAYFA İş Dünyası TOBB Başkanı Hisarcıkloğlu'ndan Karabağ bölgesine destek açıklaması

TOBB Başkanı Hisarcıkloğlu'ndan Karabağ bölgesine destek açıklaması

2020 yılında 30 yıl süren işgal sona ermiş ve Azerbaycan, Ermenistan kontrolündeki Dağlık Karabağ topraklarını geri almaya başlamıştı. Savaş sonrası halen devam eden bölgeyi yeniden imar etme çalışmalarına Türkiye'den bir destek daha geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB Başkanı Hisarcıkloğlu'ndan Karabağ bölgesine destek açıklaması

Kültürel ve tarihi bağlarını günümüzde de aktif olarak kullanan iki devlet Türkiye ve Azerbaycan arasında Ankara'da önemli bir program gerçekleştirildi. İki ülkenin iş dünyasından önemi isimlerinin katıldığı programda ülkeler arası ticaretin geliştirilmesi düşüncesi vurgulandı.

KARABAĞ İÇİN ÇALIŞMA VURGUSU

Düzenlenen ortak forumda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu 2020 yılında 2. Karabağ Savaşı ile işgalden kurtarılan toprakların yeniden kalkındırılması gerektiğini ve kendilerinin üstlerine düşeni yapmaktan çekinmeyeceğini vurguladı

Başkan Hisarcıklıoğlu “Azerbaycan bölgenin ticaret ve kültür merkezine, turizm mekânına dönüştü. Türk dünyası olarak Azerbaycan’ın gösterdiği bu çarpıcı ilerlemeden gurur duyuyoruz. Şimdi sıra Karabağ’da. Karabağ’ın azatlık zaferiyle Kafkaslar'da kanayan bir yara kapanmış, bölgede kalıcı barış ve huzur için büyük bir fırsat doğmuştur. Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte bölgenin gelişmesi, bölgede huzurun kökleşmesi için üzerimize düşenleri yapmaya hazırız” dedi.

ZENGEZUR KORİDORUNUN ÖNEMİ

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu konuşmasının devamında açılması merakla beklenen Zengezur Koridorunun iki ülke arasındaki bağı dahada kuvvetlendireceğine işaret etti. Başkan Hisarcıklıoğlu “Nahçıvan’la Bakü’yü birbirine bağlayacak Zengezur Koridoru, bölgemiz ticaretinin gelişmesine büyük katılar sağlayacaktır. Bu projenin hayata geçirilmesiyle doğudan batıya herkesin istifade edebileceği yeni bir orta koridor açılacaktır” diyerek Zengezur'un bir geçiş noktasından çok daha fazla olacağına dikkat çekti.

Konuşmanın devamında iş forumuna katılan kişilerde benzer söylemlerde bulundu. Azerbaycan ve Türkiye arasında yıl boyunca iş dünyası ve siyaset başta olmak üzere bir çok konuda tekrar bir araya gelinmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mamak Belediyesi seyyar satıcılara usulsüz müdahale edildiğine ilişkin iddiaları yalanladı

Mamak Belediyesi seyyar satıcılara usulsüz müdahale edildiğine ilişkin iddiaları yalanladı