ANASAYFA İş Dünyası TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu 18 Mart Çanakkale Zaferini kutladı

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu 18 Mart Çanakkale Zaferini kutladı

Türk halkının kazandığı en büyük zaferler arasında yer alan Çanakkale Savaşı'nın 109. yıl dönümü dolayısıyla bugün yurt genelinde etkinlikler sürüyor. Çeşitli kurum ve kuruluşlar da günün anlam ve önemine dair mesajlar paylaşıyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu 18 Mart Çanakkale Zaferini kutladı

109. yıl önce bugün Çanakkale Savaşı'nda Türk ordusu düşman askerlerine karşı verdiği mücadelede zafer elde etmişti. Kısıtlı imkanlara ve zor şartlara rağmen vatanını savunan Türk askeri on binlerce şehit verdiği Çanakkale'den düşman birliklerinin geçmesini engellemeyi başarmıştı.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NDAN MESAJ

Bu anlamlı zaferin bugün yıl dönümü olmasından dolayı yurt içi ve yurt dışından zaferi kutlama ve şehitleri anma mesajları gelmeye devam ediyor. Ankara'da da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak Çanakkale Zaferini kutladı.

Başkan Hisarcıklıoğlu “Çanakkale'yi geçilmez kılan ecdada rahmet, Çanakkale ruhunu yaşatanlara selam olsun. Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi. 

YURT GENELİNDE PAYLAŞIMLAR YAPILIYOR

Özellikle Savaşın yaşandığı Çanakkale'de şehitleri anma ve bu önemli zaferin yıl dönümü olmasından dolayı çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesi beklenirken, yurt genelinden vatandaşların paylaşımlar yapması ile duygu ve düşüncelerini dile getirmesi bekleniyor. 109 yıl önce kazanılan savaşta Türk ordusunun yaralılar ve kayıplar ile birlikte toplam zayiatı 250.000 olarak tespit edilmişti. Bölgede günümüzde bile gidildiğinde savaşa dair çeşitli tarihi kalıntılar ortaya çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Çankırı, Kırşehir ve Kırıkkale Dernekleri ile bir araya geldi

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Çankırı, Kırşehir ve Kırıkkale Dernekleri ile bir araya geldi