ANASAYFA İş Dünyası TOBB Ekonomide son haftanın özetini yayınladı

TOBB Ekonomide son haftanın özetini yayınladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği haftalık olarak ekonomide neler olduğu sorusunu yanıtlamaya devam ediyor. Kurum tarafından yayınlanan paylaşımda yurt içi ve yurt dışı gelişmeler öğrenilebiliyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB Ekonomide son haftanın özetini yayınladı

Yakın zamanda ülke ve dünya gündeminde yaşanan pek çok farklı olay piyasalarda da karşılık buluyor. Yaşanan olumlu ya da olumsuz olaylar ekonomide de değişiklikler meydana gelmesine neden oluyor.

Bu kapsamda yaşanan ekonomik gelişmeleri de takip etmek isteyen vatandaşlar her an gelişmeleri takip edemediği için farklı bilgi temini yollarına başvuruyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği haftalık olarak ekonomik gelişmeleri tek bir bültende toplayıp servis ediyor.

ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU

TOBB tarafından açıklanan listede geçen haftanın en önemli ekonomik gelişmesi olarak açıklanan enflasyon oranları göze çarptı. TÜİK tarafından yayınlanan Nisan ayı enflasyon oranlarında rakamlar aylık %3,18 ve  yıllık yüzde 69,8 olmuştu.

EURO BÖLGESİNDE NELER YAŞANDI?

Yurt dışında yaşanan önemli gelişmeler arasında ise EURO bölgesinde ve ABD'de yaşanan gelişmeler ele alındı. Geçen haftanın EURO bölgesinde en çok göze çarpan konuları arasında TÜFE'nin yıllık bazda %2,4 yükselmesi, ABD'de de ise işsizlik oranının %3,9'a çıkması yer aldı. Yakından takip edilen bu gelişmeler hakkında uzman isimlerde hafta boyu değerlendirmelerde bulunmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hamas'ın onayladığı ateşkes teklifi 124 gün sürecek

Hamas'ın onayladığı ateşkes teklifi 124 gün sürecek