ANASAYFA İş Dünyası TOBB geçen hafta yaşanan ekonomik gelişmeleri rapor haline getirdi

TOBB geçen hafta yaşanan ekonomik gelişmeleri rapor haline getirdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ülkede ekonomi anlamında yaşanan gelişmeleri düzenli olarak bir rapor haline getirip kamuoyu ile paylaşma hizmetini sürdürüyor. Son hazırlanan rapor 19-23 Şubat tarihlerini kapsadı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB geçen hafta yaşanan ekonomik gelişmeleri rapor haline getirdi

Sadece bir günde pek çok ekonomik gelişmenin yaşandığı ülkemizde özellikle kendilerini ilgilendiren gelişmeleri kaçırmak istemeyen vatandaşlar gündemi her an takip etmeye çalışıyor. Ülkemizin önemli iş dünyası kuruluşlarından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bu konuda vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayan haftalık ekonomi raporu hizmetini aktif olarak devam ettiriyor.

TOBB tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz hafta içini (19-23 Şubat) kapsayan yeni ekonomi raporunun yayınlandığı ifade edildi. Söz konusu raporun sadece Türkiye'yi kapsamadığı, yurt dışından da ekonomik önemli gelişmeleri içinde bulundurması göze çarpan bir diğer önemli husus oldu.

EN ÖNEMLİ GELİŞME FAİZ KARARI

Yayınlanan ekonomi bülteninde geçtiğimiz hafta yaşanan ve en önemli olarak nitelendirilen gelişme Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklaması oldu. Yayınlanan karara göre faiz kararı %45 seviyesinde tutuldu. Yurt içinde yaşanan bir diğer önemli gelişmede ise Ocak 2024 ayında kurulan şirket sayısının bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı %25,6 azalarak 12.419 oldu.

YURT DIŞINDA TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ AZALDI

Yurt dışı ekonomik gelişme kısmında ise yaşanan gelişmeler arasında ilk sırada bahsedilen gelişme Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ocak ayı verisi oldu. Hazırlanan rapora göre TÜFE bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı. İçinde bulunulan haftanın ekonomik gelişme raporunun ise önümüzdeki hafta içinde yayınlanması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ramazan kolisi bu sene çok cep yakacak! Koliler satışa çıktı fiyatlar 800 liraya dayandı

Ramazan kolisi bu sene çok cep yakacak! Koliler satışa çıktı fiyatlar 800 liraya dayandı