ANASAYFA İş Dünyası TOBB Haftalık ekonomi bülteninde ülke ve dünyadan önemli gelişmelere yer verdi

TOBB Haftalık ekonomi bülteninde ülke ve dünyadan önemli gelişmelere yer verdi

Ekonomi ile ilgilenen vatandaşların ve kurumların işini kolaylaştırmak adın ekonomi bülteni hazırlanmaya devam ediliyor. Belirli zaman aralığını kapsayan gelişmeler insanlara sade bir şekilde sunuluyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB Haftalık ekonomi bülteninde ülke ve dünyadan önemli gelişmelere yer verdi

Bu konuda uzun bir süredir çalışmalarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği son bülteni paylaştı. Bülten 15-19 Nisan aralığını kapsadı. Hem ülke hem yurt dışı gelişmelerin yer aldığı bültende dikkat çeken başlıklar yer aldı.

İŞSİZLİKTE GELİNEN SON DURUM

TOBB tarafından hazırlanan son ekonomi bülteninde en dikkat çekici başlıklardan birisi Şubat ayı işsizlik rakamları oldu. Yayınlanan son rakama göre ülkede işsizlik oranında bir azalma meydana geldi.  Türkiye'de son yayınlanan rakama göre işsiz vatandaş sayısı 3 Milyon 78 bin kişi olarak ifade edildi. İşsizlik oranı ise %8,7 olarak açıklandı.

EURO BÖLGESİNDE NELER OLUYOR

Ülke ekonomisi de dahil olmak üzere çok fazla ülkenin gelişmelerini yakından takip ettiği Euro bölgesi oldu. Yayınlanan bilgilerde ise Euro bölgesi TÜFE rakamları belli oldu. Euro bölgesinde TÜFE Mart ayında aylık bazda %o,8 olarak yükseldiği öğrenildi.

TOBB vatandaşları ekonomi konusunda bilgilendirmeye devam ediyor. Yaşandığı zaman bildirilen ve üzerine değerlendirmeler yapılan gelişmeler derlenerek bir bülten haline geliyor. Tek tek tüm gelişmeleri takip edemeyen ve toplu ve kısaca bir anda öğrenmek isteyenler bu bülteni ücretsiz olarak okuyabiliyor. Bu bültenin ardından gözler  bir sonraki haftalık bültene çevrildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Korhan Berzeg bulundu mu? Korhan Berzeg olayı nedir?

Korhan Berzeg bulundu mu? Korhan Berzeg olayı nedir?