ANASAYFA İş Dünyası TOBB haftalık ekonomi bültenini kamuoyu ile paylaştı

TOBB haftalık ekonomi bültenini kamuoyu ile paylaştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği geçen hafta ülke genelinde yaşanan ekonomik gelişmeleri bir araya getirdi. Söz konusu hazırlanan bülten yurt içi ve yurt dışı gelişmelere ev sahipliği yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB haftalık ekonomi bültenini kamuoyu ile paylaştı

Türkiye'de ve yurt dışında ekonomik gelişmeleri haftalık olarak bir araya getirerek yayınlayan TOBB geçen hafta içini kapsayan bilgilendirme bülteni yayımladı. Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan bültende grafiksel olarak ta önemli bilgiler verildi.

26 Şubat - 3 Mart tarihini kapsayan bültende piyasalardaki aylık ve haftalık değişimde göze çarptı. Söz konusu bültene göre geçen hafta ülkemizde en çok konuşulan konu Türkiye ekonomisinin büyüme rakamı, yurt dışında en çok konuşulan konu ise Amerika Birleşik Devletleri'nin yılın son çeyreğindeki büyüme rakamı oldu.

ÜLKEMİZDE İTHALAT ORANLARI ARTTI

Geçtiğimiz hafta Türkiye ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde yüzde 4 oranında büyüdüğü açıklanmış, bu gelişme başta ekonomi dünyası olması üzere geniş bir kesimde yankı bulmuştu. Bu gelişmenin de yer verildiği bültende göze çarpan bir diğer konu ülkemizde Ocak ayındaki ihracatın bir önceki aya göre yüzde 3,5 oranında artış göstermesi olmuştu.

AMERİKAN EKONOMİSİ YÜZDE 3 BÜYÜDÜ

Ülkemize ek olarak dünya genelinde yaşanan en önemli ekonomik gelişmelerden birisi ise  ABD ekonomisinin yüzde 3,2 oranında bir büyümeye sahip olması oldu. Bu gelişmeye ek olarak EURO bölgesinde Tüketici güveninin yüzde -15 seviyesine olması göze çarpan bir diğer ekonomik gelişme olarak göze çarptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Altındağ'da silahlı kavga!

Ankara Altındağ'da silahlı kavga!