ANASAYFA İş Dünyası TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni'ni yayımladı!

TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni'ni yayımladı!

TOBB'un resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımla, 4-8 Mart 2024 tarihleri arası, haftalık ekonomi bülteni yayımlandı. Yayımlanan bülten ile 11-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek ekonomik gelişmeler de açıklandı.
TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni'ni yayımladı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 4-8 Mart 2024 tarihleri arası haftalık ekonomi bültenini yayımladı. 

TOBB'un resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan bültende, ekonomide haftanın öne çıkanları değerlendirildi. 

YURT İÇİ VE YURT DIŞI GELİŞMELER ELE ALINDI! 

Kurum tarafından yapılan paylaşımda, yurt içi ve yurt dışı ekonomik gelişmeler ele alındı. Buna göre, Yurtiçinde tüketici ve üretici fiyat endeksleri, yurtdışında Euro Bölgesi ve ABD'de gerçekleşen PMI verileri konuşulurken, şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre %4,53, bir önceki yılın aynı ayına göre %67,07 arttı. Yıllık artışın yüksek olduğu ana gruplar, %94,78 ile lokanta ve oteller, %91,84 ile eğitim, %81,25 ile sağlık oldu.

Şubat ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yi-ÜFE) bir önceki aya göre %3,74, bir önceki yılın aynı ayına göre %47,29 arttı. İmalat sektöründe yurt içi üretici fiyat endeksi yıllık %56,71, aylık %4,56 arttı ve Hazine nakit dengesi 198,3 milyar TL açık verdi. Ocak-Şubat dönemindeki açık ise 405,4 milyar TL olarak kaydedildi. 

Yurt dışı ekonomik gelişmeleri ise şu şekilde sıralandı: 

Euro Bölgesi'nde Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) Şubat ayı nihai verisi 50,2'ye yükseldi.

Euro Bölgesi'nde S&P Global Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) Şubat ayı nihai verisi 49,2 ile 48,9 olan piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar Ocak ayında aylık bazda %0,1 artarken, yıllık bazda %1 azaldı.

Euro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) Ocak ayında aylık bazda -%0,9 ile piyasa beklentisinin altında gerçekleşti. Yıllık bazda ise -%8,6 oldu.

Euro Bölgesi'nde Sentix Yatırımcı Güven Endeksi Mart ayında -10,5 düzeyinde gerçekleşti. Beklentiler -10,8 olması yönündeydi.

ABD'de Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) Şubat ayı nihai verisi 52,3'e gerilerken, piyasa beklentilerinin biraz üzerinde gerçekleşti.

ABD'de ISM İmalat Dışı Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) Şubat ayında 52,6 seviyesinde gerçekleşti.

ABD'de geçtiğimiz hafta işsizlik haklarından yararlanma başvuruları piyasa beklentilerine paralel olarak 217 bin oldu.

11-17 MART TARİHLERİ ARASINDA EKONOMİDE NE OLACAK? 

TOBB tarafından yayımlanan ekonomi bülteninde, 11-17 Mart tarihleri arasında yaşanacak ekonomik gelişmeler de açıklandı. 

Buna göre, 11 Mart Pazartesi günü TÜİK İşgücü İstatistikleri, 12 Mart Salı günü Ödemeler Dengesi İstatistikleri,  14 Mart Perşembe günü Hizmet Üretim Endeksi, 15 Mart Cuma günü ise Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi açıklanacak. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düşme hattı alev alev yanıyor! Ankaragücü 9 ölüm kalım maçına çıkacak

Düşme hattı alev alev yanıyor! Ankaragücü 9 ölüm kalım maçına çıkacak