ANASAYFA İş Dünyası TOBB heyeti Türk-Arap Ticaret Odası toplantısı için Kahire'ye gitti

TOBB heyeti Türk-Arap Ticaret Odası toplantısı için Kahire'ye gitti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, bölgesel ve küresel anlamda da ülkeler arası iş birliği çalışmalarını sürdürüyor. bu kapsamda TOBB'dan bir heyet Mısır'da Türk- Arap İş Birliği toplantısına katıldı
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB heyeti Türk-Arap Ticaret Odası toplantısı için Kahire'ye gitti

Ülke ekonomisinin ivme kazanmasında çalışmaları ile katkı sağlayan kuruluşların başında gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bölgesel anlamda önemli bir toplantıya katıldı.

TOBB HEYETİ MISIR'IN BAŞKENTİ KAHİRE'DE

Edinilen bilgiye göre TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da yer aldığı bir heyet Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen Türk-Arap Ticaret Odası Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Ekonomi anlamında da çok fazla ilişkimizin olduğu Arap ülkeleri ile yapılan bu toplantı ticaret sektörü olarak da önemli bir adım olarak görüldü.

Söz konusu toplantıya 23 Arap ülkesinin temsilcileri katıldı. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'da katılımın çok üst düzey olduğu bu toplantıda ülkeler arasında atılabilecek yeni iş birliği adımlarına dikkat çekti.

Başkan Hisarcıklıoğlu “Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ahmed Al Wakil’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye ile 23 Arap Birliği ülkeleri arasında iktisadi, ticari ilişkilerinin geliştirilmesi, işbirliği fırsatlarını da değerlendirdik. Türkiye ile Arap Birliği ülkeleri arasında gerçekleşebilecek işbirliğine verdiğimiz önemi vurguladık” şeklinde konuşarak organizasyonun kendileri için taşıdığı anlamı ifade etti.

FİLİSTİN VURGUSU

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu toplantıya ek olarak şu an bölgenin en sıkıntılı yeri olan Filistin ülkesinden de temsilciler ile görüştü. İsrail'in saldırılarına maruz kalan Cenin'de yer alan sanayi bölgesi hakkında bir görüşme yapıldığını söyleyen Başkan Hisarcıklıoğlu “Kahire’de Filistin Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Abdoo Hamza Idris ve CEO Jamal Attallah Jawabreh ile bir araya geldik. Filistin Cenin Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmeleri ele aldık” dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyetin söz konusu toplantıdan ülkemiz için önemli ekonomik anlaşmalar ile dönmesi bekleniyor. TOBB tarafından yakın zamanda yeni açıklamalar yapılması ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de deprem mi oldu? AFAD'dan korkutan Ege Denizi açıklaması

İzmir'de deprem mi oldu? AFAD'dan korkutan Ege Denizi açıklaması