ANASAYFA İş Dünyası TOBB kapanan ve kurulan şirket istatistiklerini paylaştı

TOBB kapanan ve kurulan şirket istatistiklerini paylaştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kapanan ve kurulan şirketlere ait istatistik bilgilerini paylaştı. Şubat ayında kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı ayına göre artış gösterdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB kapanan ve kurulan şirket istatistiklerini paylaştı

TOBB tarafından Şubat ayı şirket kurulma ve kapanma oranları ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Söz konusu bilgiler vatandaşların iş dünyası girişimi olarak nasıl bir durumda olduklarını da gözler önüne serdi.

ŞUBAT AYINDA KURULAN ŞİRKET SAYISI AZALDI

Açıklanan rakamsal bilgilere göre yılın 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre azalma meydana geldi. Kurulan yeni şirket oranında yüzde 12,2 gerileme yaşandığı gözlemlendi. Kooperatif kurulma sayısı ise şirket oranına göre aksi yönde ilerledi ve yüzde 8,3 oranında arttı. Kurulan yeni şirket sayısı rakamlarına sadece Şubat ayı özelinde bakıldığında ise bir artışın söz konusu olduğu gözlemlendi.

2023 Şubat ayında kurulan şirket sayısı 2024 Şubat ayında geride bırakıldı. Bu yıl Şubat ayında kurulan şirket sayısı 2023 Şubat ayından yüzde 5,6 oranında fazla oldu.

KAPANAN ŞUBAT KIYASLAMASINDA BUYÜK ARTIŞ GÖRÜLDÜ

Ekonomi dünyasında en önemli olumsuzluklardan birisi olarak kapanan şirketlerin fazlalığı görülmekte. Bu kapsamda otoriteler bir yerde kapanan şirket sayısı fazla ise o şirketlerin mevcut ekonomik şartlara uyum sağlayamadığı şeklinde yorumlar yapabiliyor. Bu kapsamda Şubat 2024 ayında kapanan şirket sayısının 2023 Şubat ayından büyük oranda fazla olduğu ortaya çıktı. Bu durumun oransal değeri yüzde 65,5 oldu.

TOBB tarafından Şubat ayından sonra gelişen verilerinde ilerleyen dönemlerde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Ekonomik gelişmelerin şirket kurulma ve kapanma istatistiklerine nasıl yansıdığı raporlar geniş bir kesim tarafından takip ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da yeni haftanın yağmurla başlaması bekleniyor

Ankara'da yeni haftanın yağmurla başlaması bekleniyor