ANASAYFA İş Dünyası TOBB ülke ve dünya ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri paylaştı

TOBB ülke ve dünya ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri paylaştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği düzenli olarak vatandaşları bilgilendirmek için hazırlanan ekonomi bültenini paylaştı. Açıklanan raporda bir çok konu başlığı ele alındı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB ülke ve dünya ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri paylaştı

TOBB ekonomide haftalık olarak neler yaşandığına dair bir bülten hazırlayarak vatandaşların daha detaylı bir bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Açıklanan raporda Türkiye ve dünya gündemi olarak iki farklı başlık bulunuyor.

Grafik ve maddeler halinde olmak üzere 2 sayfa olarak paylaşılan raporda bir çok önemli bilgiye yer verildi. Bültende Türkiye ekonomisi için en önemli gelişme işsizlik rakamları olarak göze çarparken yurt dışında ise Euro bölgesinde sanayi üretimi endeksi gibi hususlar ele alındı.

TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK ARTTI

Geçtiğimiz hafta TÜİK tarafından işsizlik rakamları açıklanmış ve bir artış yaşandığı belirtilmişti. Ocak ayında 15 yaş ve üzeri vatandaşlarda işsizlik sayısı 85 bin kişi artarak  3 milyon 214 bin kişi olmuştu. Bu bilginin yer verildiği raporda Türkiye'nin cari işlemler hesabında yaşanan açığa da dikkat çekildi. Bültende ülkemizin Ocak ayında 2.556 Milyon Dolar açığı oluğu ifade edildi.

EURO BÖLGESİNDE SANAYİ ÜRETİMİNDEKİ AZALMA

Yurt dışı gelişmeler arasında ilk sırada Euro bölgesindeki negatif gelişme gösterildi. TOBB tarafından hazırlanan ekonomi bülteninde Euro bölgesindeki sanayi üretiminin Ocak ayında aylık bazda %3,2 azaldığı ifade edildi. Bu oran bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde %6,7 oldu.

İlerleyen haftalarda yaşanacak gelişmelere göre yeni bir bülten hazırlanması bekleniyor. Ekonomi bültenleri bu konuda yakından ilgili olan vatandaşların daha kapsamlı bilgi  sahibi olmalarına olanak sağlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ilçeye yeni bir sağlık ocağı kazandıracaklarını duyurdu

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ilçeye yeni bir sağlık ocağı kazandıracaklarını duyurdu