ANASAYFA İş Dünyası TOBB ve Amerika Ticaret Odası iş birliğinde yeşil teknoloji toplantısı gerçekleştirildi

TOBB ve Amerika Ticaret Odası iş birliğinde yeşil teknoloji toplantısı gerçekleştirildi

Türkiye'nin ticaret ve iş dünyası temsilciliği noktasında en büyük kurumları arasında gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) uluslararası iş birlikleri anlamında önemli bir toplantıya imza attı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB ve Amerika Ticaret Odası iş birliğinde yeşil teknoloji toplantısı gerçekleştirildi

70 yıldan fazla bir süredir ülkemizde ekonomi ve ticaret konusunda iş sektörleri ve devlet arasında bir köprü görevi üstlenen TOBB,  iş dünyasının sorunlarının çözüme kavuşması için programlarını sürdürüyor.

TÜRKİYE VE ABD ARASINDA YEŞİL TEKNOLOJİ TOPLANTISI

Bu kapsamda sadece yurt içinde değil yurt dışında da çeşitli kurumlar ile ortak çalışmalara imza atan TOBB önemli bir toplantı düzenledi. TOBB ve Amerika Ticaret Odası iş birliği ile yeşil teknoloji konulu bir- etkinlik gerçekleştirirken, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu toplantıya dair vatandaşları bilgilendiren bir paylaşım yaptı.

Başkan Hisarcıklıoğlu "TOBB ve Amerika Ticaret Odası işbirliğinde "Türkiye-ABD Yeşil Teknoloji Yuvarlak Masa Toplantısı" düzenledik. Yeşil teknolojide işbirliği imkanlarını, Türkiye - ABD ekonomik ve ticari ilişkilerini değerlendirdik" şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun verimli olduğunu belirttiği toplantıya önemli isimlerde katıldı. Söz konusu organizasyonda Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, ABD Başkanlık İklim Özel Temsilciliği Kıdemli Danışmanı Büyükelçi David Thorne, ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Marty Durbin gibi önemli isimlerde yer aldı.

YEŞİL TEKNOLOJİ NEDİR?

Toplantının konusu olan yeşil teknoloji ise kısaca çevre dostu teknoloji anlamında gelir. Bir teknolojik ürünün üretim sürecinde çevre dostu bir malzeme kullanım anlayışı benimsenmesi ve tedarik sürecinde de bu hassasiyete bağlı kalınması onun yeşil teknoloji ürünü olduğu anlamı taşıyor. yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merakla beklenen Gemini insan oluşturma uygulaması rafa kalktı! Google sohbet robotu özelliğini askıya aldı

Merakla beklenen Gemini insan oluşturma uygulaması rafa kalktı! Google sohbet robotu özelliğini askıya aldı