TOBB ve ICC yeni bir anlaşmaya imza attı!

TOBB ve Milletlerarası Ticaret Odası iş birliği kapsamında yeni bir anlaşmaya imza attı. İki ticaret odası kuruluşunun iş birliği yeni bir gelişmeye kapı açtı.

TOBB ve ICC yeni bir anlaşmaya imza attı!

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) iş birliklerini üst bir seviyeye taşıyacak olan yeni anlaşmaya imza attılar. Anlaşmanın detaylarını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Başkan Hisarcıklıoğlu, Milletlerarası Ticaret Odası Genel Sekreteri John Denton ile bu iş birliği kapsamında imzaladıkları anlaşmanın 5 maddelik eylem planını içerdiğini belirtti.

TOBB ve ICC yeni bir anlaşmaya imza attı!

SÜRDÜRÜLEBİLİR TİCARET DE YER ALDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı ve John Denton’la olan fotoğraflı paylaşımda, anlaşmanın detaylarında şu ifadeler kullanıldı:

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin de desteğiyle incoterms, uluslararası ticaretin finansmanı, tedarik zinciri finansmanı vb. ICC küresel öğrenme programlarının Türk iş dünyasını hizmetine sunulması

Sürdürülebilir ticaret ve sürdürülebilir ticaretin finansmanına ilişkin ICC Bankacılık Komisyonu ile birlikte bilgilendirme toplantılarının yapılması.

ICC Girişimcilik Merkezi İstanbul Bölge Ofisi, TOBB ve ICC işbirliğinde KOBİ’lerin elektronik ihracat yeteneklerini geliştirmeye yönelik Dijital İhracat Programının ülkemizde uygulanması.

ICC Genesis ve ICC Menşe Belgeleri bilgilendirme toplantıları yapılması.

ICC Tahkim ve Dünya Odalar Federasyonu kapsamında ortak etkinlikler düzenlenmesi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER