TÜİK Nisan 2024 işsizlik verilerini yayınladı

Ülkemizin farklı konularda geldiği durumu aydınlatma adına TÜİK tarafından rakamsal veriler paylaşılıyor. Paylaşılan rakamlar arasında ekonomi ile ilgili olanlar ayrıca dikkat çekiyor.

Türkiye'de işsizlikte gelinen son nokta belli oldu

Son yıllarda ekonomi anlamında iyimser kıpırdanmaların yaşandığı Türkiye'de kötü gelişmeler en çok iş gücünü etkilemişti. Çok sayıda insan ekonomi nedeniyle işsiz kalırken bir o kadar insan da kendine uygun iş arayışına devam etmişti.

İş gücünün korunması ve farklı istihdam alanlarının açılması çalışmaları resmi ve özel düzeyde devam ediyor. Bir yandan da Türkiye İstatistik Kurumu ülkenin işsizlik karnesini yayınlamaya devam ediyor.

TÜİK Nisan 2024 işsizlik verilerini yayınladı

AŞAĞI İVME DEVAM ETTİ

TÜİK tarafından yeni haftanın ilk gününde 2024 Nisan ayına ait işsizlik verileri açıklandı. Yapılan araştırmaya göre 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 18 bin kişi azalarak 3 milyon 42 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puan azalarak %8,5 seviyesinde gerçekleşti.

KADIN VE ERKEKLERDE İŞSİZLİK ORANI

Kadınların işsizlik oranı geçtiğimiz verilerde olduğu bu gibi bu verilerde de yüksek oldu. Nisan 2024'te Türkiye'deki kadınların işsizlik oranı çift hane barajını aşarak yüzde 11,1 olarak ifade edildi. Erkek oranı ise bu rakamın çok daha altında yer alarak yüzde 7,2 olarak belirtildi.

İşsizlik oranının aşağıya doğru bir gösterge içinde bulunması ve artmaması memnuniyet verici olarak değerlendirildi. Söz konusu rakamın daha da aşağıya çekilmesi ortak temenni olarak ifade edilmeye devam ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER