Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliğinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardım çağrısı!

Ülkemizde artan yakıt fiyatlarının ardından toplu taşımada görevli çalışanların büyük tepkisi sürüyor. Konu ile ilgili Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık bir şekilde seslendikleri bir mesaj yayınladı.

Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliğinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardım çağrısı!

Son yıllarda ülkemizde akaryakıt fiyatlarına yönelik çok sık bir şekilde zam yapılmasının ardından toplu taşıma fiyatlarına da üst üste zam gelmiş, hem vatandaş hem sektör çalışanları yaşanan süreçten olumsuz etkilenmişti.

Yaşanan bu durumun ardından motorine Salı günü bir zam daha gelmesinin beklenildiği şekilde aktarılan bilgilerin ardından önemli bir açıklama geldi. TÖHOB tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direk kendisine yönelik yaşadıkları durumu anlattıkları bir mesaj yayınlandı.

Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliğinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardım çağrısı!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YARDIM TALEBİ

Birliğin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda ise kendilerine bağlı esnafların yaşadığı zor durum gözler önüne serildi. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Motorine Salı günü 2,56 TL zam gelmesi bekleniyor. Enflasyonist ortamda diğer gider kalemlerindeki artışlar da eklenirse özel halk otobüsleri için yolun sonu. Muhtemelen belediye başkanları ‘biz vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz, ulaşıma zam yapmayacağız’ diyecekler çünkü tüm işletme giderlerini kamu bütçesinden karşılıyorlar” denilerek kendilerinin sorunlarının gündem dışı kalma ihtimallerine vurgu yapıldı.

ESNAFLAR MESLEKLERİNİ BIRAKMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Açıklamanın devamında esnafların mesleklerini bırakma ihtimali ile baş başa kaldığını ifade eden TÖHOB “İlgili bakanlıklar da ‘ücretsiz hizmetin karşılığında olması gereken rakamları ekonomik koşullar nedeniyle veremeyiz, sürdürülebilir bir toplu taşıma için akaryakıtta vergi avantajı da sağlayamayız’ diyecekler ve bu kararları verenler kendi maaşlarında artış gündeme geldiğinde zam oranını beğenmeyecekler. Maalesef yetkililer tarafından bu işi meslek olarak yapan esnaflarımızın ve on binlerce ailenin durumu hiç düşünülmüyor, çözüm üretilmiyor ve devasa bir sektöre yazık ediliyor. ‘Yapılacak bir şey yok’ deniliyorsa, üzülerek belirtiyoruz ki esnaflarımızın artık yakıt dahi alacak durumu kalmadı” denilerek yardım talebinde bulunuldu.

Kendilerine gidecekleri kurumlardan bir fayda sağlanamayacağını düşünerek direk Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım talep eden TÖHOB'un açıklaması gündem oldu. Konu ile ilgili birliğe nasıl bir cevap verileceği önümüzdeki dönemlerde netlik kazanacak.

SONRAKİ HABER