Türkiye ve Cezayir arasında 2026'da güçlü bir işbirliği kurulacak!

Türkiye-Cezayir İş Forumu toplandı. Düzenlenen foruma katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat önemli açıklamalarda bulunarak iki ülke arasındaki iş hacminin arttırılacağını ifade etti.

Türkiye ve Cezayir arasında 2026'da güçlü bir işbirliği kurulacak!

Türkiye ile Cezayir arasındaki iş birliğini arttırmak için kurulan Türkiye-Cezayir İş Forumu'na katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat yapmış olduğu açıklamasında karşılıklı dış ticaret hacmini arttırmak için çalışmaların süreceğini ifade etti.

TÜRKİYE - CEZAYİR İŞ FORUMU TOPLANTISI YAPILDI!

Türkiye-Cezayir İş Forumu'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Her iki ülke liderleri bizlere 10 milyar dolarlık karşılıklı dış ticaret hacmine ulaşma hedefleri vermişlerdi. İnanıyoruz ki bu sene özellikle dış ticarette iki ülke arasında ciddi bir yukarı doğru atılım, ivme sağlanacaktır" dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından Türkiye ile Cezayir arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye-Cezayir İş Forumu düzenledi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleşen forumda enerji, inşaat, tarım, tekstil ve gıda sektörleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliği imkanları ele alındı. Programda konuşan Bakan Bolat, Türkiye ve Cezayir arasındaki güçlü bağlar sayesinde iki ülke arasındaki ilişkilerde çok güzel gelişmeler yaşandığını dile getirdi. Bolat, gün içerisinde Türkiye-Cezayir Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısının yapılacağını kaydederek, toplantı kapsamında her iki ülkenin iş insanları tarafından ikili görüşmeler yapılacağını ve anlaşmalar imzalanacağını söyledi.

"Türkiye-Cezayir Tercihli Ticaret Anlaşması görüşmelerinin yıl sonuna kadar sonuçlanması için irademizi ortaya koyacağız"

Türkiye ile Cezayir arasında görüşülen Tercihli Ticaret Anlaşması'na da değinen Bolat, "Bugünkü toplantının somut sonuçları olarak Türkiye ile Cezayir arasında müzakereleri 2 yıldır devam eden Tercihli Ticaret Anlaşması görüşmelerinin yıl sonuna kadar bir anlaşma ile sonuçlanması irademizi birlikte karşılıklı olarak ortaya koyacağız.

Bunun yanında yatırımcılar için çok önemli bir husus, yatırımların teşvik edilmesi ve yatırımların korunması ve bu anlamda iki ülke arasında bir anlaşma imzalanmasına büyük bir ihtiyaç var. Bu konuda da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Cezayir Maliye Bakanlığı arasında görüşmeler devam etmektedir. Bunun da en kısa sürede anlaşma ile sonuçlanmasını gönülden arzu ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Bolat yapmış olduğu açıklamasında Türkiye ile Cezayir arasında güçlü bir iş birliği olduğunu ve bunun daha da arttılacağını belirtti. Ülkemizin Cezayir'in dış ticaretinde önemli bir pay oluşturduğu belirtilirken iki ülke arasında bu iş birliğinin daha da arttırılması için çalışmaların süreceğinin altı çizildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER