ANASAYFA İş Dünyası Türkiye Yüzyılı’nda Yapılarda Enerji Verimliliği Zirvesi ATO ev sahipliğinde başladı

Türkiye Yüzyılı’nda Yapılarda Enerji Verimliliği Zirvesi ATO ev sahipliğinde başladı

Ankara genelinde toplumsal duyarlılığı arttırmak ve eldeki kaynakları daha dikkatli kullanma konusunda bilgilendirme çalışmaları sürüyor. Alanında uzman isimlerde çeşitli etkinlikler kapsamında bir araya gelerek konuya dair görüşlerini bildiriyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye Yüzyılı’nda Yapılarda Enerji Verimliliği Zirvesi ATO ev sahipliğinde başladı

Ankara Ticaret Odası kendi yaptığı programlar kadar ev sahipliğini yaptığı toplantılar ve zirveler ile de ön plana çıkıyor. Şehirdeki bu tarz etkinlikler için müsait sayılı yerlerden birisine sahip ATO programlarda kendisi de paydaş olarak yer alıyor.

ANKARA'DA ENERJİ VERİMLİLİĞİ ZİRVESİ

Bu kapsamda ATO son olarak Enerji Verimliliği Zirvesine ev sahipliği yapıyor. Açılışı gerçekleştirilen zirvede yapılarda artan enerji tüketiminin fazlalığına ve bu konuda atılabilecek adımlara değinildi.

Günümüzde yerleşim yerlerinin en temel ihtiyaçları arasında enerji yer alıyor. Enerji kaynaklarındaki verim azaldığında ve tüketimde buna ters oranda artınca ortaya pek çok sorun çıkıyor. Bu konu hakkında EVİMDER tarafından yapılan Türkiye Yüzyılı’nda Yapılarda Enerji Verimliliği Zirvesi ATO ev sahipliğinde başladı.

İki gün sürmesi planlanan ve dün başlayan zirve ile ilgili ATO tarafından yapılan paylaşımda  Zirve’nin ilk gününde “Yeşil Dönüşüm ve Yapılarda Enerji Verimliliği İlişkisi - Sürdürülebilir Ekonomi” ve “Kentsel Dönüşüm ile Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilir Gelecek” adlı oturumların gerçekleştirileceği ifade edilmişti. Zirvenin 2. ve son gününde ise  “II. Ulusal Enerji Eylem Planı ve Yapılarda Enerji Verimliliği” ve “Sıfır Enerjili Binalar ve Sürdürülebilir Dönüşüm” başlıklı panellerde, enerji verimliliği konuları masaya yatırılacak.

Tasarruf ve tedbir konuları içeren programların gerçekleştirilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Bu konudaki alınan kararlar pek çok alanda etkisini hissettiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Ankara'da start verdi

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Ankara'da start verdi