ANASAYFA İş Dünyası Türkiye'de ne kadar sendikalı işçi olduğu açıklandı

Türkiye'de ne kadar sendikalı işçi olduğu açıklandı

Türkiye'de ne kadar sendikalı işçi olduğuna dair güncel rakamlar paylaşıldı. Resmi Gazetede yayınlanan verilere göre sendikalı çalışan sayısında artış yaşandığı gözlemlendi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye'de ne kadar sendikalı işçi olduğu açıklandı

Tüm dünyada ve ülkemizde sendikalar iş dünyasının en önemli dinamikleri arasında yer almaya devam ediyor. Çeşitli meslek grubu üyelerinin sorunlarının giderilmesi ve taleplerinin iletilmesi için üyesi oldukları sendikalar, ilişkili olduğu sektörde söz sahibi olan isimlerle üyeleri adına görüşüyor. Yasal tüm yollar üzerinden üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak için çalışan sendikalar ülkemizde üye sayılarını arttırmaya devam ediyor.

SENDİKALI İŞÇİ SAYISI YÜKSELDİ

Son olarak konu ile ilgili Resmi Gazete'de yayınlanan bir istatistik paylaşıldı. 2024 Ocak ayı ile ilgili paylaşılan istatistiklerde sendikaların üye sayıları açıklandı. Söz konusu istatistiklere göre 2023 Temmuz ayındaki sendikalı işçi sayısı 2 milyon 421 bin 940 iken, bu sayı 2024 Ocak ayında 2 milyon 495 bin 423 kişiye yükseldi. Bu rakama ek olarak sendikalaşma oranı da arttı.

SENDİKALAŞMA ORANI ARTIYOR

Sendikalaşma oranının yüzde 14,76'dan yüzde 15,22'ye yükseldiği ifade edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının paylaştığı rakamların sonrasında sendikalaşma oranının yukarıya ya da aşağıya doğru mu gideceği şu an için merak konusu oldu. Dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de sendikalar aktif olarak mitingler yaparak taleplerini dile getirmeye ve sorunları ile ilgili hükümet yetkilileri ile  görüşmeye aktif olarak devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu yardımı yalnızca o kişiler alıyor! 6300 TL ödeme yapılıyor durumunuzu kontrol edin

Bu yardımı yalnızca o kişiler alıyor! 6300 TL ödeme yapılıyor durumunuzu kontrol edin