ANASAYFA İş Dünyası Türkiye'nin en çok iş gücüne ihtiyaç duyduğu alan belli oldu

Türkiye'nin en çok iş gücüne ihtiyaç duyduğu alan belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Bakan Işıkhan işgücü piyasasına dair yapılan araştırma hakkında bilgilendirme yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye'nin en çok iş gücüne ihtiyaç duyduğu alan belli oldu

Türkiye'de dahil olmak üzere dünya ülkelerinde iş gücü piyasasını daha iyi noktalara getirmek ve eksiklere tamamlayıcı çözümler bulmak adına adımlar atılıyor. Bakan Işıkhan'da bu kapsamda hazırlanan raporu kamuoyu ile paylaştı.

İŞKUR kapsamında 2023 yılında hazırlanan İşgücü Piyasası Araştırması sonuç raporlarını paylaşan  Bakan Vedat Işıkhan “İşgücü piyasasının ihtiyaçlarını belirlemek ve etkin çözümler üretebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. Yayınlanan rapora göre ülkemizde en çok işgücü ihtiyacının olduğu alan imalat sektörü olarak belirlendi.

GELECEĞİN ÖN PLANA ÇIKMASI BEKLENEN MESLEKLERİ

İŞKUR tarafından hazırlanan raporda mevcut ihtiyaca ek olarak gelecek yıllarda diğer mesleklerden öne çıkması beklenen mesleklerde belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapılan çalışma sonucunda gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen meslekleri olarak “Yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zekâ uzmanı, bilişim uzmanı, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı, dil ve konuşma terapisti ve CNC operatörü” dedi.

İŞ GÜCÜNÜ KUVVETLENDİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Devlet kurumları ve özel kuruluşlar gerek bireysel gerek iş birliği halinde bir çok çalışma yapıyor. Söz konusu çalışmaların temelinde ise ekonomiyi güçlendirmek ve istihdamın artması yatıyor. İşsizliğin azaltılması ve vatandaşların ekonomiye katılmasının da önemsendiği dile getiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin çağrı merkezinde vatandaşların sorularını cevapladı

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin çağrı merkezinde vatandaşların sorularını cevapladı