ANASAYFA İş Dünyası TZBO Başkanı Bayraktar açıkladı! Türkiye nüfusu kırsaldan uzaklaşıyor

TZBO Başkanı Bayraktar açıkladı! Türkiye nüfusu kırsaldan uzaklaşıyor

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, yerel seçimler öncesi Ziraat Odaları aracılığıyla yapılan çalışmaların sonuçlarını paylaştı, Türkiye nüfusunun kırsaldan uzaklaştığına dikkat çekti.
TZBO Başkanı Bayraktar açıkladı! Türkiye nüfusu kırsaldan uzaklaşıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yerel seçim öncesi Ziraat Odaları aracılığıyla çiftçilerin belediyelerden beklentilerine ve talepleri üzerine yapılan çalışmaların detaylarını paylaştı. 

Bayraktar yaptığı açıklamada, tarımın stratejik bir sektör olması nedeniyle tüm dünyada desteklendiğini belirterek, Türkiye’de de kamu aracılığıyla tarım sektörüne birçok farklı araçla destek verildiğini söyledi. 

Bayraktar, ‘’2012 yılında yayınlanan 6360 sayılı Kanun’un 2014 yılında yürürlüğe girmesiyle birlikte büyükşehir ile ilçe belediyelerine tarım sektörüne yönelik hizmet ve faaliyetler konusunda görev ve yetkiler verildi.” dedi.

Büyükşehir belediyelerinin  tarımsal üretimin doğrudan içinde olduğunu da kaydeden Başkan Bayraktar, “Kanunla verilen görev ve yetkiler sonucu 2014 yılından bu yana büyükşehir belediyeleri tarımsal üretimin doğrudan içindedir. Geçen süreç içerisinde büyükşehir belediyeleri tarıma yönelik hizmet götürme birimlerini oluşturdu. Bu açılan birimler bölgeleri dahilinde tarıma ve kırsal alanlara yönelik çalışmalar yapıyor, destekler veriyor.” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE'DE KIRSAL NÜFUS AZALDI 

Türkiye'de kırsal nüfusun azalma eğiliminde olduğunu da ifade eden Şemsi Bayraktar, Dünya Bankası verilerine göre 2014’te Türkiye nüfusunun yüzde 27’si kırsalda yaşarken, 2022’de bu oran yüzde 23’e gerilediğini ve son yıllarda kırsaldan kente göçün hızlandığını, bu sebeple de kırsal bölgelere sosyal ve kültürel yaşantıyı geliştiren hizmetlerin götürülmesi gerekliliğinin altını çizdi. 

Bayraktar, belediyelerin bu konuda atacağı adımların önemine de değindiği açıklamasında, kırsal hayatın desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye seneye Avrupa'ya kaç takım gönderecek? Lig Şampiyonu Şampiyonlar ligine katılabilecek mi

Türkiye seneye Avrupa'ya kaç takım gönderecek? Lig Şampiyonu Şampiyonlar ligine katılabilecek mi