ANASAYFA İş Dünyası TZOB Başkanı Bayraktar'dan ayçiçeği üretimine destek çağrısı geldi

TZOB Başkanı Bayraktar'dan ayçiçeği üretimine destek çağrısı geldi

Günlük hayatta en çok kullanılan gıda malzemelerin başında ayçiçeği yağı geliyor. Bu üründe fiyatın artmasını engellemek için bir açıklama daha geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TZOB Başkanı Bayraktar'dan ayçiçeği üretimine destek çağrısı geldi

Yemeklerde ve gıdalarda en temel malzemeler arasında Ayçiçek yağı yer alıyor. Temel bir gıda malzemesi olmasından dolayı bu malzemeye zam gelmesi vatandaşların rahatsız olduğu bir husus olarak ön plana çıkıyor.

“ÜRETİMİMİZİ ARTTIRMAMIZ ŞARTTIR”

Bu durumun sürekli hale gelmemesi ve Ayçiçek yağı fiyatların makul seviyede olması adına önemli bir çağrı daha yapıldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Ayçiçek üretiminin desteklenmesi gerektiğini söyledi. TZOB Başkanı Bayraktar yaptığı açıklamada “Ayçiçek yağı litre fiyatı son 3 yılda yüzde 224,8, son beş yılda da yüzde 491,8 artarak bugünlerde 58 liraya yükseldi. Halkımızın en çok tükettiği yağ olan ayçiçek yağında görülen bu fiyat artışını kontrol edebilmek ve dışa bağımlılığımızı azaltmak için ayçiçeği üretimimizi artırmamız şarttır” şeklinde konuştu.

“İTHALATA OLAN BAĞIMLILIĞIMIZ DEVAM EDİYOR”

Ülkedeki ayçiçeği üretimi ve yapılan talep arasında büyük bir fark olduğuna dikkat çeken Başkan Bayraktar üretim desteğinin nedenini bu şekilde özetledi. Başkan Şemsi Bayraktar “Ayçiçeğinde yeterlilik oranımız yüzde 51,3’tür. Ürettiğimiz ayçiçeği ülkemiz ihtiyacını dahi karşılamadığı için ithalata olan bağımlılığımız devam ediyor. İhtiyacımız olan ayçiçeğinin yüzde 48,7’sini ithalatla karşılıyoruz” dedi. Bu durumdan dolayı yerli üretimin desteklenmesini olumlu bir geri dönüş sağlayacağını ifade eden Başkan Bayraktar'ın çağrılarına nasıl yanıt verileceği merak konusu oldu.

Sofraların vazgeçilmesi olan ayçiçeği yağı için gereken ay çiçeği üretimi hakkında bir adım atılıp atılmayacağı günlerde belli olacak. Konu hakkında Başkan Bayraktar'ın farklı dönemlerde yeni açıklamalar yapabileceği ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan vatandaşlarla beraber yağmur duası yaptı

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan vatandaşlarla beraber yağmur duası yaptı