ANASAYFA Kalecik Ankara'nın gizemli hazinesi! Şeyh Mahmut Yaylası'nı keşfedin

Ankara'nın gizemli hazinesi! Şeyh Mahmut Yaylası'nı keşfedin

Ankara'da kafa dinlemek isteyen, sessizlik arayan herkesin gelmek isteyeceği, henüz keşfedilmemiş doğal bir cennet olan Şeyh Mahmut Yaylası'nı sizler için derledik.
yazar
Haber Merkezi
Ankara'nın gizemli hazinesi! Şeyh Mahmut Yaylası'nı keşfedin

Ankara'nın yoğun yaşam temposundan uzaklaşmak isteyenler için, henüz keşfedilmemiş bir cennet olan Şeyh Mahmut Yaylası'nın büyüleyici dünyasına hoş geldiniz.

ankara-31.jpg

Kalecik'ten 1900 Rakımlı Doğal Güzelliklere

Ankara'nın Kalecik ilçesine sadece 70 kilometre uzaklıkta bulunan bu yayla, yeşilin en güzel tonlarını ve temiz havayı sunuyor. Şehir merkezinden yaklaşık 50 dakikalık bir sürüşle ulaşabileceğiniz bu doğal güzellik, şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyenler için mükemmel bir kaçış noktası.

ankara-34.jpg

Aktiviteler için harika bir mekân:

Şeyh Mahmut Yaylası, ziyaretçilere bir dizi aktivite fırsatı sunuyor. Yaylaya gelenler arazi araçlarıyla yüksek noktalara tırmanabilir, kamp yapabilir ve doğa yürüyüşleri yapabilirler. Ayrıca yayla, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile arıcılığa da son derece elverişli bir bölge olarak öne çıkıyor.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor! TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

ankara-32.jpg

Muhteşem Manzaralar ve Organik Ürünler

Yaylanın bulunduğu Şeyh Mahmut köyünün muhtarı Ömer Gümüş, bölgeyi ziyaret etmek isteyenleri coşkuyla karşılıyor. Gümüş, yaylanın turizme son derece uygun olduğunu vurgulayarak, bu doğal güzellikte kamp yapmanın ve yürüyüş rotalarını keşfetmenin büyüleyici olduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda yayla, organik meyveleri, doğal balı ve kurbanlık hayvanlarıyla ünlüdür.

ankara-33.jpg

Unutulmaz gün batımı manzarası:

Şeyh Mahmut Yaylası, gün batarken oluşan büyüleyici manzarasıyla da ünlüdür. Bu keşfedilmemiş cennette güneşin batışını izlemek, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Ankara'nın gizli doğa harikalarından biri olan bu yayla, sessizlik arayanlar ve doğayla iç içe olmak isteyenler için mükemmel bir kaçış noktasıdır.

Bu tarz haber ve içeriklerin devamı için "Haberankara.com" adresini takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Depremde kaybettikleri işlerine Kahramankazan Belediyesinin, İşte Kardeşlik Projesi'yle kavuştular!

Depremde kaybettikleri işlerine Kahramankazan Belediyesinin, İşte Kardeşlik Projesi'yle kavuştular!