ANASAYFA Kızılcahamam Ankara Aşti'den Kızılcahamam'a nasıl gidilir, otobüs biletleri ne kadar?

Ankara Aşti'den Kızılcahamam'a nasıl gidilir, otobüs biletleri ne kadar?

Başkent Ankara'nın ulaşımı en gelişmiş şehirlerden biri olduğu biliniyor. Ankara'nın merkeze nispeten uzak ilçelerine AŞTİ'den otobüsle gitme imkanı da bulunuyor. Bu kapsamda vatandaşlar Aşti'den Kızılcahamam'a otobüsle ne kadara gidildiğini sorguluyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Aşti'den Kızılcahamam'a nasıl gidilir, otobüs biletleri ne kadar?

Ankara Aşti'den Kızılcahamam'a nasıl gidilir, otobüs biletleri ne kadar? - Başkent Ankara'nın ilçelerine Ankara'nın kalbi AŞTİ'den rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor. Ülkemizin en kalabalık ikinci şehri olan Başkent Ankara, öğrenci ve memur şehri olarak da biliniyor. Yüzölçümü olarak Türkiye’nin üçüncü en büyük kenti olan Ankara’nın topraklarının çoğu İç Anadolu Bölgesi’nde bulunuyor. Ankara'nın daha sınır ilçeleri merkeze olan uzaklıkları nedeniyle toplu taşıma araçları ile değil şehirlerarası ulaşım araçları ile ziyaret edilebiliyor.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine de AŞTİ'den kalkan otobüslerle ulaşım sağlanabiliyor. Türkiye'nin merkezine yakın bir konumda bulunan Ankara, herkesin kolayca ulaşabileceği bir şehir olarak bilinirken ulaşımın kalbi de AŞTİ'de atıyor. Bu yazımızda Haber Ankara olarak Aşti'den Kızılcahamam'a giden otobüslerin fiyatları ve merak edilenleri derledik.

ANKARA'NIN TERMAL CENNETİ: KIZILCAHAMAM

Ankara'nın kuzey kesimleri Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alırken kentin topraklarının büyük bölümü İç Anadolu Bölgesi’nde bulunuyor. Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehir de Ankara’ya komşu olan iller arasında yer alıyor. Karasal bir iklim yaşanan Ankara’da doğal güzelliği ve ormanları ile bilinen Kızılcahamam ilçesi bulunuyor. Ankara şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta yer alan Kızılcahamam, termal şifa kaynağı olarak gösteriliyor. Birbirinden büyük kaplıcaları, pansiyon evleri, tarihi ve kültürel mirası ile Ankara’nın tarihi ve turistik ilçelerinden biri olarak ziyaretçilerini ağırlayan Kızılcahamam ilçesi Çankırı il sınırında yer alıyor.

ankara-astiden-kizilcahamama-nasil-gidilir-otobus-biletleri-ne-kadar.jpg

Ankara’da Çamlıdere, Çubuk, Kahramankazan, Ayaş ve Güdül ilçeleri ile komşu olan Kızılcahamam, doğal güzellikleri ve termal suları ile şehrin turistik noktaları arasında yer alıyor. Çevre illerden karayolu ile ulaşımın oldukça rahat olduğu Kızılcahamam’a ulaşım sağlayabileceğiniz üç ana otoyol bulunuyor.

  • İstanbul ve çevre şehirlerden gelenler İstanbul - Ankara,
  • İzmir ve çevre şehirlerden gelenler Ankara - İzmir, Niğde,
  • Mersin taraflarından gelen ziyaretçiler Niğde - Ankara Otoyolu’nu kullanabiliyor.

Kızılcahamam’a havayolu ile ulaşım Esenboğa Havalimanı ile sağlanıyor. İlçe, havalimanına 90 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İlçeye otobüs ile ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçilerin ise AŞTİ Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerektiği kaydedilse de Kızılcahamam otobüsleri başkent ilçeler terminalinden kalkıyor.

KIZILCAHAMAM OTOBÜSLERİ NE KADAR?

Ankara şehri hem kara hem demir hem de havayolu ile ulaşım seçenekleri sunması ile ülkenin en avantajlı illeri arasında yer alıyor. Kızılcahamam’a gitmek isteyen ziyaretçiler de bu seçeneklerden yararlanabilmektedir. Kızılcahamam’a gitmek isteyenlerin ilçeye 80 kilometre uzaklıkta bulunan AŞTİ İlçeler Terminali’ni kullanmaları gerekiyor.

ankara-astiden-kizilcahamama-nasil-gidilir-otobus-biletleri-ne-kadar-001.jpg

Ortalama 60 -90 dakika kadar süren ulaşım fiyatları da merak ediliyor. AŞTİ ile Kızılcahamam arası servisler 30 - 37 TL arasında değişirken ilçeler terminalinde bu fiyat 62 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Türkiye'nin AB sürecine yönelik açıklama! Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz!

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Türkiye'nin AB sürecine yönelik açıklama! Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz!