ANASAYFA Kızılcahamam Ankara'da köpeklerin ayılara saldırdığı anlar kameraya yansıdı!

Ankara'da köpeklerin ayılara saldırdığı anlar kameraya yansıdı!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan Soğuksu Milli Parkı, yaban hayvanlarına yardım amaçlı bırakılan mamaların başıboş köpekleri ve ayıları karşı karşıya getirdiği bir olaya sahne oldu.
yazar
Haber Merkezi
Ankara'da köpeklerin ayılara saldırdığı anlar kameraya yansıdı!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan Soğuksu Milli Parkı'nda bırakılan mamalar, başıboş köpeklerin ilgisini çekti ve bu durum yaban hayvanları için tehlike oluşturdu. Bir ayının köpek sürüsünün saldırısına uğradığı ve bu anların kameraya kaydedildiği görüntüler, endişe yarattı.

Veteriner Hekim D. V., başıboş köpeklerin yıllardır Türkiye'de bir sorun haline geldiğini belirtti. Vural, köpeklerin yaban hayatı için oluşturabileceği tehlikelere dikkat çekti. Özellikle köpeklerin yaban hayatının içine karışmasının ve bu bölgelere mama bırakılmasının sorunları artırdığını ifade etti.

ankara-tasarim-10.jpg

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU

Kuduz gibi hastalıkların köpeklerle yaban hayatına bulaşma riskini artırabileceğini söyleyen D. V., şehirlerdeki ve doğadaki köpek sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Başta kuduz olmak üzere hastalıklara karşı önlem alınması gerektiğini belirten D. V., sokak köpeklerinin yaban hayatıyla temasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi.

Doğada yaşayan hayvanların da başıboş köpekler yüzünden tehlikede olduğunu kaydeden D. V., köpeklerin kendi bölgelerini savunmaları nedeniyle çatışmaların ve hatta yaban hayvanlarının ölümünün yaşandığını belirtti.

Bu tür sorunların çözümü için, köpeklerin sokaklara salınmaması, yaban hayatına mama bırakılmaması ve kuduz gibi hastalıklara karşı önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2023 YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2023 YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?