ANASAYFA Kızılcahamam Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 2 bin 465 ton atık geri dönüştürüldü!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 2 bin 465 ton atık geri dönüştürüldü!

Ülkemizde atıkların geri dönüşümü büyük bir önem taşıyor. Bu kapsamda çeşitli projeler imza atılırken Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 2 bin 465 ton atığın geri dönüştürüldüğü bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 2 bin 465 ton atık geri dönüştürüldü!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 2 bin 465 ton atık geri dönüştürüldü! - Geri dönüşüm, kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile ham madde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasıdır. Ülkemizde de geri dönüşümü destekleyen pek çok projeye imza atılmaktadır.

Ankaralılar burada TIKLA TAKİP ET

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde de Sıfır Atık Projesi kapsamında 2 bin 465 ton atığın geri dönüşüme kazandırıldığı duyuruldu.

KIZILCAHAMAM BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Kızılcahamam Belediyesi'nin açıklamasında göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen proje kapsamında 2020 yılından bu yana 2 bin 465 ton atık ayrıştırılıp geri dönüştürüldü. Tasarruf sayesinde elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi 700 aileye destek sağlandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, örnek çalışma sayesinde hem "doğa dostu" olduklarını hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzattıklarını ifade etti.

Atık malzemelerin ham madde olarak kullanılması çevre kirliliğinin engellenmesi açısından da önemli iken tüketilen maddelerin yeniden geri dönüşüm halkası içine katılabilmesi ile öncelikle ham madde ihtiyacı azalır. Böylece insan nüfusunun artışı ile paralel olarak artan tüketimin doğal dengeyi bozması ve doğaya verilen zarar engellenmiş olur.

Ankara'da bu kapsamdaki çalışmaların da devam ettiği ve geri dönüşüme de katkı sağlanamaya devam edeceği bildirildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'nın Çubuk ilçesinde Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali toplantısı yapıldı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali toplantısı yapıldı