ANASAYFA Kızılcahamam Ankara'nın o ilçesi Nevşehir'i aratmıyor! Gelin Kayaları görenleri büyülüyor

Ankara'nın o ilçesi Nevşehir'i aratmıyor! Gelin Kayaları görenleri büyülüyor

Ankara'nın o ilçesi ziyaretçileri adete Nevşehir'de gibi hissettiriyor. Görenlerin 'yok artık' dediği ilçe büyülemeye devam ediyor. İşte o ilçeye dair detaylar...
Ankara'nın o ilçesi Nevşehir'i aratmıyor! Gelin Kayaları görenleri büyülüyor

Ankara'nın doğal güzellikleri hem kültürel hem turistik açıdan göz doldurmaya devam ediyor.

Görenlerin adete Nevşehir'deymiş gibi hissettikleri Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi Çeltikçi Başören köyü Abacı Mahallesi, Nevşehir'i aratmayan ünlü peribacalarıyla ziyaretçileri büyülüyor.

ADETA BİR TAŞ ORMANI 

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi, Çeltikçi Başören köyü Abacı Mahallesi'nde bulunan peribacaları, Mahkeme Ağacin köyünün 3 kilometre güneydoğusunda Çeltikçi Başören yolu üzerinde bulunuyor. 

Peribacaları, mahallenin doğusunda bulunan tüf ve aglomeralar üzerinde gelişmiş, yağış aşındırmalarının bir ürünü olarak ortaya çıkmış durumda. Adeta taş ormanı şeklinde bir görüntü sunuyor. 

Yerleşkenin göreceli dar bir alanda bulunması ise ziyaretçilerine saklı bir cennetin kapılarını aralıyor. 

'GELİN KAYALARI' GÖZ DOLDURUYOR

Yerel halk ise bu eşsiz doğal güzelliğe ‘Gelin Kayaları’ diyor. Ankara'nın jeolojik güzelliklerinin başında bulunan peribacaları, Kızılcahamam & Çamlıdere jeoparkı kapsamında önemli bir durak olarak gezginlerin ve doğa severlerin de vazgeçilmesi durumunda. 

ANADOLU'NUN EN GÖRKEMLİ 2'İNCİ PERİBACALARI 

Ankara'nın peribacalarının bir diğer ünü ise Ürgüp'tekinden sonra Anadolu'nun en görkemli 2'inci peribacaları olarak adlandırılması. Abacı Peribacaları, tahminen 5 bin metre kare alan üzerinde bulunuyor ve yeteri kadar büyük olmadıkları için Ürgüp ve civarindakier gibi içleri mesken olacak şekilde işlenemiyor. 

Abacı Peribacaları'na gidebilmek için ise kuru bir dere yatağından geçmek yeterli. Ulaşımı kolay olan peribacaları, Ankaralıların da gözdesi olmaya aday. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Beypazarı'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu!

Ankara Beypazarı'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu!