ANASAYFA Kızılcahamam Ankara'nın üstü kadar bir de altı var! Mahkemeağcin Yeraltı Şehrini hemen keşfedin!

Ankara'nın üstü kadar bir de altı var! Mahkemeağcin Yeraltı Şehrini hemen keşfedin!

Başkent Ankara'da yapılabilecek birçok aktivitenin yanı sıra aynı zamanda gezmeye ve görmeye değer birçok doğal, tarihi, kültürel alan bulunmaktadır.
yazar
Haber Merkezi
Ankara'nın üstü kadar bir de altı var! Mahkemeağcin Yeraltı Şehrini hemen keşfedin!

Ankara doğal ve tarihi güzellikleriyle tam bir kültür hazinesi olurken Ankaralı vatandaşların bile nadir bildiği yeraltı şehrini keşfetmek ister misiniz? Ankaralı vatandaşlar her geçen gün gezilecek keşfedilecek farklı yer arayışlarına devam ederken Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan Mahkemeağcin Yeraltı Şehri oldukça dikkat çekti.

Başkent Ankara'da yapılabilecek birçok aktivitenin yanı sıra aynı zamanda gezmeye ve görmeye değer birçok doğal, tarihi, kültürel alan bulunmaktadır. Pek çok Ankaralının dahi bilmediği bu doğal güzellikleri gezmek ve görmek isterseniz listenize Kızılcahamam ilçesinde bulunan Mahkemeağcin Yeraltı Şehrini ekleyebilirsiniz.

2-800x533.jpg

MAHKEMEAĞCİN YERALTI ŞEHRİ NEREDE?

Ankara Kızılcahamam ilçesinde yer alan Mahkemeağcin Yeraltı Şehriilçeye 18 Km. uzakta ve Çeltikçi yolu üzerinde eski bir yerleşim yeridir. Mahkeme Ağacin köyünün yakın çevresinde bilhassa köy merkez olmak üzere 3 km yarıçapındaki bir alanda çok sayıda kültürel jeosit (mağara, yerleşim yeri, kilise vb. yerler) yer almaktadır.

hkv.jpg

Burada yaşayan ilk sakinlerin Roma saldırısından saklanan Hristiyanlar olduğu düşünülmektedir. Kaya kiliselerinde de içine haç konulan Nişler yer almaktadır. Kadıpınarı'ndaki üç in, suni bir düzlüğe hakim. 8-10 dönüm alanındaki bu düzlüğün ucunda 5 metre yükseklikte mağaralar bulunmaktadır.

MAHKEMEAĞCİN YERALTI ŞEHRİNE TOPLU TAŞIMA İLE GİDİLİR Mİ?

p1090432-800x600.jpg​​​​​​​

Kızılcahamam'a sadece 20 dakika uzaklıkta yer alan Mahekeağcin Yeraltı şehrine toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. Öncelikle Ankara'dan Kızılcahamam'a toplu taşıma giderek oradan sonrasını da Kızılcahamam da bulunan toplu taşımalarla tamamlayabilirsiniz.

2011 yılında temizlenerek hizmete açılan Mahkemeağcin Yeraltı Şehrine sizlerde ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da feci trafik kazası! Ankara Adana yolu karıştı 5 yaralı var

Ankara'da feci trafik kazası! Ankara Adana yolu karıştı 5 yaralı var