ANASAYFA Kızılcahamam Kızılcahamam Belediyesi Sıfır Atık Bahçesi öğrencilerin uğrak noktası oldu

Kızılcahamam Belediyesi Sıfır Atık Bahçesi öğrencilerin uğrak noktası oldu

Ankara'nın ilçe belediyeleri tarafından hayata geçirilen projeler yakından takip ediliyor. Kızılcahamam Belediyesi de doğa dostu projeleri ile özellikle öğrencilerin bilinçlenme sürecine katkı sağlıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Kızılcahamam Belediyesi Sıfır Atık Bahçesi öğrencilerin uğrak noktası oldu

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi yemyeşil görüntüsü ve ormanları ile kentin en sakin bölgeleri arasında yer alıyor. Kızılcahamam Belediyesi de atıkların doğaya zarar vermemesi ve vatandaşlar üzerinde atık bilincinin oluşması için hayata geçirdiği Sıfır atık Bahçesi adını verdiği projesi ile dikkati çekiyor. 

Kızılcahamam Belediyesi tarafından hizmete açılan ve Türkiye'nin Sıfır Atık Projesi'nde pilot ilçe seçilen Kızılcahamam’da 5 bölümden oluşan ‘Sıfır Atık Bahçesi’ geri dönüşüme teşvik ediyor. Öğrencilerin atıkların doğaya verdiği zarar konusunda bilinçlenmesi ve sıfır atık hususuna dikkat etmeleri için de okullar tarafından sık sık ziyaretler gerçekleştiriliyor. 

KIZILCAHAMAM'DA ATIK MALZEMELER PAPAĞANA DÖNÜŞTÜ

Atıklarını değerlendirmek için Sıfır Atık Bahçesi'ni ziyaret eden vatandaşlar, kağıt, plastik, cam, metal, elektronik, tekstil, bitkisel atık yağ, pil ve aküleri buradaki depolara getirip, hassas terazi üzerinde atık türüne göre tartıp ‘SAT Kart’larına puanlarını yüklüyor. Vatandaşlar değerlendirdikleri atıklardan kazandıkları puanları ister Sıfır Atık Bahçesi içinde bulunan kafeteryada, isterse anlaşmalı yerel esnaftan alışveriş yaparak kullanabiliyor. 

Kızılcahamam'da atıklarını değerlendiren vatandaşlar, bahçe içinde ayrıca ‘Geri Dönüşüm Atölyesi'ne giderek, atıklardan ürün tasarlama imkanı elde ediyor. Sıfır Atık Oyun Alanı'nda ise ahşaptan üretilen oyunlar ile hem çocukların hem de yetişkinlerin vakit geçireceği alan bulunuyor. Bu çerçevede son olarak ilçedeki Perihan Erdoğan İlkokulu öğrencileri, atık malzemelerden papağan yapmak için alanı ziyaret etti. 

Kızılcahamam Belediyesi ise konuyla ilgili ‘’Atık malzemeler bu kez papağana dönüştü. Perihan Erdoğan İlkokulu öğrencilerimiz, atık malzemelerden harika papağanlar ürettiler, geleceğimize değer kattılar. Sıfır Atık Kızılcahamam’ımıza çok güzel geldi.'' ifadelerine yer verdiği bir açıklamada bulundu. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akyurt Belediyesi park ve bahçeler için devam eden hizmet çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı

Akyurt Belediyesi park ve bahçeler için devam eden hizmet çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı