ANASAYFA Kültür-sanat 100'üncü Yıl Ankara Forumu ile kardeş kentler bir araya geldi

100'üncü Yıl Ankara Forumu ile kardeş kentler bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in ilanı ve Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yılında dünyanın farklı yerlerindeki kardeş kentlerden gelen belediye başkanları, yardımcıları, uluslararası yerel idare kuruluş temsilcilerini ağırlamaya devam ediyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
100'üncü Yıl Ankara Forumu ile kardeş kentler bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Cumhuriyet’in ilanının ve Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yılında dünyanın farklı yerlerindeki kardeş kentlerden gelen belediye başkanları, yardımcıları ile uluslararası yerel idare kuruluş temsilcilerini ağırlıyor.

“100. Yıl Ankara Forumu” adlı toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Faruk Çınkı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve bürokratları, kardeş kentlerinin belediye başkanları, başkan yardımcıları ile uluslararası yerel idare kuruluşları temsilcileri katıldı. “100. Yıl Ankara Forumu” adlı toplantıda konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bu kadim şehrin belediye başkanı olmaktan ve 100. yılında Başkentimize hizmet etmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumu bir kez daha belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.

BAŞKENTİN YURTDIŞI KARDEŞ KENT TEMSİLCİLERİ AĞIRLANIYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan ABB Başkanı Yavaş, “Ankara’mız ve Türkiye’miz için çok tarihi günlerden geçiyoruz. Hem Cumhuriyetimizin hem de Ankara’nın başkent oluşunun 100. yılını kutluyoruz. Mutluluklar dostlarla birlikte kutlandıkça artar, acılar dostlar ile paylaşıldıkça azalır. Adı ile müsemma olduğu gibi 100. yıllar insan ömründe bir kere ya görülür ya görülmez.

yns3564.jpg

Böylesine ender tarihi günler; toplumlar ve kurumlar için önemli kilometre taşlarıdır. Gerçek dostlar, böylesine tarihi günlerin coşkusuna katılmak için tüm imkânları zorlar. Siz bu salonda bulunan çok değerli misafirlerimiz dünyanın dört bir yanından, binlerce kilometre uzaklıklardan, tüm yoğunluğunuza rağmen davetimizi kabul edip gerçek dostlar olduğunuzu gösterdiniz” dedi. Başkentin tarihinden bahseden ABB Başkanı Yavaş, “Kurtuluş Savaşı’nın karargahı olan Ankara’mız Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 13 Ekim 1923 tarihinde Başkent ilan edilmiş ve Ankara’nın kaderi hızla değişmiştir.” diye konuştu.

beh-0150.jpg

BAŞKENTLERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ KONUŞULDU

“100. Yıl Ankara Forumu”nun ardından, “Başkentlerin Sorunları ve Çözüm Yöntemleri Belediye Başkanları Toplantısı” konulu programa geçildi. ABB Başkanı Yavaş, foruma katılan diğer belediye başkanları ve yardımcılarıyla ikili görüşmelerde de bulundu. Oturumların ardından “Ankara Deklarasyonu” açıklandı. Forumun kapanış konuşmasında konuşan Başkan Yavaş, toplantıya katılan herkese sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

krc-7053.jpg

Forumda yapılan sunumların ve alınan kararları bir kitap haline getireceklerini söyleyen Başkan Yavaş, “Böylece başta başkentlerin sorunları olmak üzere, doğal afetlere karşı dayanıklı kentler ile küresel iklim değişikliğinde su ve gıda güvenliği gibi tüm dünyayı ilgilendiren çok önemli konulardaki en güzel örnekler ve en değerli fikirler tüm dünyaya ulaşmış olacak” dedi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Maliye Bakanı Şimşek'ten emeklilere açıklama! Enflasyona ezdirmeyeceğiz

Maliye Bakanı Şimşek'ten emeklilere açıklama! Enflasyona ezdirmeyeceğiz