ANASAYFA Kültür-sanat 20. Ankara Kitap Fuarı başlıyor!

20. Ankara Kitap Fuarı başlıyor!

Başkentteki kitap severlerin merakla beklediği fuarın başlama günü geldi. Her yıl yapılan ve on binlerce vatandaşın ziyaret ettiği fuarda özel isimlerde olacak.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
20. Ankara Kitap Fuarı başlıyor!

Her yaştan kitap severin katıldığı ve yüzlerde yayın evinin yer alacağı Ankara Kitap Fuarı başlıyor. Her türden kitaba kolaylıkla ulaşılabilen fuar bu sene 20. defa başkent halkı ile buluşacak.

KİTAP FUARI BAŞLIYOR

Bir gelenek haline gelen ve her düzenlendiğinde Ankara halkının yoğun bir ilgi gösterdiği Ankara Kitap Fuarı için beklenen gün geldi. Hazırlıklarda son noktaya gelinen Fuarın başlama günü 26 Nisan oldu. 5 Mayıs'a kadar sürecek kitap fuarında bu dönem zarfında pek çok panel düzenlenecek. Fuar süresince yapılacak etkinlikler ile ziyaretçilerin keyifli anlar yaşaması bekleniyor.

26 Nisan'da ATO Congresium'da başlayacak kitap fuarı Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin destekleri ile gerçekleşecek. Fuarın bu seneki onur yazarı ise ünlü Türk araştırmacı ve bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör olacak.

Kitap okuyucularının Ankara'nın bir çok noktasından bu alana geleceği ve gün içinde kitap alma ve etkinliklere katılma şeklinde vakitlerini değerlendirecekleri düşünülüyor. 

KİTAP FUARLARININ ÖNEMİ

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'nin uluslararası onur konuğu olacağı fuarın geniş bir katılım ile gerçekleşmesi beklenirken pek çok yerden fuara gelme çağrısı yapıldı. Vatandaşların kitap okuma alışkanlığı kazanması ve kendini geliştirmesi açısından kitap fuarlarının büyük bir etkisi oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çarşamba günü okullar tatil mi, 24 Nisan okul var mı?

Çarşamba günü okullar tatil mi, 24 Nisan okul var mı?