ANASAYFA Kültür-sanat 2023 yılının en iyi filmleri neler? İşte yılın en iyi filmleri listesi

2023 yılının en iyi filmleri neler? İşte yılın en iyi filmleri listesi

Yılın son günlerine gelinirken 2023 yılının en iyi filmleri listesi de açıklandı. Peki, 2023 yılının en iyi filmleri neler?
2023 yılının en iyi filmleri neler? İşte yılın en iyi filmleri listesi

Romantikten komediye, dramdan korkuya, aksiyon, animasyon, macera… Birbirinden çeşit filmlerin vizyona girdiği 2023 yılının son günleri geride kalıyor. 

Sinemaseverlerin ise merakla beklediği yılın en iyi filmleri listeleri yayımlanmaya başladı. En iyi filmler listesinden biri de Amerikan Rolling Stone dergisinden geldi. 

Gişe rekortmeni festival filmlerinden pek çok yapıma kadar çeşitli kategorilerden filmlerin yer aldığı liste meraklılarına sunuldu. 

İşte Rolling Stone’un 2023 yılı en iyi filmler listesi: 

20. ‘Oppenheimer’

Julius Robert Oppenheimer’ın hayatını konu alan film, Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolünü seyircilere sunuyor.  

19. Çocuk ve Balıkçıl’

Çocuk ve Balıkçıl filmi, ergenlik döneminde olan bir gencin hikayesini konu alıyor. Mahito’nun oynamak için gittiği bir kulede tanıştığı balıkçıl kuşuyla hayatı değişir. 

18. Bottoms’

Bottoms filminde, mezuniyetten önce amigo kızları etkilemek ve onlarla takılmak için bir dövüş kulübü kuran, lise son sınıftaki popüler olmayan iki genç kızın hikayesini anlatıyor. 

17. ‘You Hurt My Feelings’

‘You Hurt My Feelings’, New Yorklu yazar Beth’in mükemmel evliliğinde yaşadığı hayal kırıklığını konu alıyor. Beth’in kocası Don’un hiçbir zaman onun yazı stilinin hayranı olmadığını itiraf etmesiyle Beth’in hikayesi başlar. 

16. ‘Pasajlar’ 

Pasajlar filminde, Paris’teki çekimlerin son gününde bir kadınla birlikte olan film yönetmeni Tomas’ın durumu kocasına anlatmasıyla değişen hayatı anlatılıyor. 

15. ‘Skinamarink’

Korku türündeki filmde, iki küçük çocuğun bir gece yarısı uyandıklarında babalarının kayıp olduklarını ve evlerindeki tüm pencere ve kapıların kaybolduğunu görmeleriyle başlayan maceralarını anlatıyor. 

14. ‘Korkuyorum’ 

Otoriter annesi Mona ile çalkantılı bir ilişkisi olan ve babasını hiç tanımayan Beau Wassermann'ın hikayesinin anlatıldığı filmde, kaygı bozukluğundan ve korku ataklarından muzdarip olan Beau, annesinin ölümü üzerine cenazesine katılmak için eski evine gitmek zorunda kalır. Annesinin cenazesine gidebilmek için bir yolculuğa çıkmak zorunda kalan Beau’nun iç dünyasın gizemi filmde seyirciye sunuluyor. 

13. ‘Return to Seoul’

Filmde, Fransız bir çift tarafından evlat edinilen 25 yaşındaki bir kadının, biyolojik ebeveynlerini arama sürecini anlatıyor. 

12. ‘All of Us Strangers’

‘All of Us Strangers’ filminde tesadüfen gizemli komşusu ile karşılaştıktan sonra hayatı değişen bir adamın hikayesini konu alıyor. 

11. ‘American Fiction’

Filmin ana karakteri Monk, siyahi eğlence dünyasının yorgun ve saldırgan klişelere bağlamasından bıkmış ve hayal kırıklığına uğramış bir yazar olarak ‘Kara’ kitap adlı bir roman yazar. Bu kitap, Monk’un karakterinin derinliklerini gözler önüne serer. 

10. ‘Barbie’

Barbie filmi, Barbie’nin uyum sağlayabileceği bir dünya umuduyla yolculuğa çıkmasını konu ediyor. 

9. ‘All Dirt Roads Taste of Salt’

Film, siyahi bir kadın olan ve Mississippi'de yaşayan Mack'in hayatını anlatıyor. 

8. ‘The Delinquents’

Scotty, kız arkadaşının babası tarafından ilişkilerinin engellenmesi ardından çevreye rahatsızlık veren asi gençlerden kurulu bir çeteye katılır.

7. ‘Bir Düşüşün Anatomisi’ 

Bir Düşüşün Anotomisi filminde, Fransız Alpleri’nde bir kulübede kocası Samuel ve görme engelli oğluyla izole bir yaşam süren Alman yazar Sandra’nın hikayesi anlatılıyor. 

6. ‘Sessiz Kız’ 

Cait, yazı geçirmesi için koruyucu ailesinin yanına gönderilir. Alışık olmadığı ilgi karşısında serpilen Cait’in deneyimleri filmde seyirciye sunuluyor. 

5. Showing Up’

Film, kariyerini değiştirecek bir serginin eşiğindeki sanatçının sıra dışı hikayesini konu alıyor. 

4. ‘Poor Things’

Poor Things filminde, genç bir kadının bir bilim insanı tarafından yeniden hayata döndürülüşü konu ediliyor. 

3. ‘Dolunay Katilleri’ 

Filmde, Osaga cinayetleri ve FBI’ın doğuşu konu alınıyor. 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder ver serüvenleri başlar. 

2. ‘The Zone of Interest’

The Zone Of Interest, savaş sırasında Alman Auschwitz kampının yanında yaşayan bir Alman ailenin günlük yaşamını anlatıyor. 

1. ‘Past Lives’

Film, birbirinden habersiz 20 yıl geçiren iki arkadaşın New York’ta yeniden bir araya gelmelerinin anlatıldığı filmde, ikilinin geçirdiği bir hafta ardından aşkları ve geçmişleriyle yüzleşmeleri konu ediniyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son dakika!  İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yanıkömeroğlu istifa etti

Son dakika! İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yanıkömeroğlu istifa etti