ANASAYFA Kültür-sanat 76. Devlet Resim ve Heykel Yarışması ödülleri sahiplerine takdim edildi!

76. Devlet Resim ve Heykel Yarışması ödülleri sahiplerine takdim edildi!

Bu sene 76.'sı düzenlenen Devlet Resim ve Heykel Yarışması Cumhuriyetin 100. yılına ithafen gerçekleştirildi.
yazar
Sinem GÜVEN
76. Devlet Resim ve Heykel Yarışması ödülleri sahiplerine takdim edildi!

Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce düzenlenen Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 76. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Ödülleri sahiplerine verildi. Gerçekleştirilen yarışmada eserleri jüri başkanı ressam Yalçın Gökçebağ, jüriler Prof. Dr. Hasan Pekmezci, Prof. Gören Bulut, Prof. Dr. Mustafa Ağatekin, Prof. Dr. Rahmi Atalay, Prof. T. Emre Feyzoğlu, Yrd. Doç. İhsan Çakıcı ve Ayhan Yılmaz gibi sanatçılar değerlendirdi.

670 ESER ARASINDAN ÖDÜLLER SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI!

Gerçekleştirilen etkinlik Ankara Resim ve Heykel Müzesindeki Mihri Müşfik Sergi Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bununa birlikte 670 eser arasından resim, heykel ve özgün baskı dallarında üçer, seramik dalında iki başarı ödülünü kazanan sanatçıların eserleri değerlendirildi. Seçici kurul üyelerinin konuşmalarının ardından ödüller sahiplerine verildi.

TÖREN ÖDÜLLERİN ARDINDAN SONA ERDİ!

Özkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin güzel sanatlara gösterdiği ilgi, temayül ve yeteneğini her fırsatta vurguladığına dikkat çekerek,  "Milletin, kültür ve sanatta da erişilen en üst düzeyi yakalamasını öncelikli bir hedef olarak bizlere işaret etmiştir." dedi.
Dünyanın zor zamanlardan geçtiğini kaydeden Özkan, sanatın bu anlamda ihtiyaç duyulan nefes alma alanlarını sağladığını aktardı. Resim ve heykel yarışmasının 1939'dan beri sürdürüldüğünü aktaran Özkan, sanatçı ve sanatsever buluşmasının en saygın örneklerinden olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Tunç sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifi hakkında konuştu!

Bakan Tunç sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifi hakkında konuştu!