ANASAYFA Kültür-sanat 9 günlük bayram tatilde rotanın çevrileceği adres belli oldu! Bayram tatilinde vizesiz Yunan Adalarına akın edilecek

9 günlük bayram tatilde rotanın çevrileceği adres belli oldu! Bayram tatilinde vizesiz Yunan Adalarına akın edilecek

Türkiye'de 9 gün olacağı açıklanan bayram tatili için geri sayım başladı. Bayram tatilini değerlendirmek ve yeni keşifler yapmak isteyenlerin rota araştırmaları devam ederken Yunan Adaları ile ilgili olarak yapılan bir açıklama seyahatseverlerin gündeminde yer aldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
9 günlük bayram tatilde rotanın çevrileceği adres belli oldu! Bayram tatilinde vizesiz Yunan Adalarına akın edilecek

Türkiye'de Ramazan ayının son bulması ile beraber Ramazan Bayramı gerçekleşecek. Ramazan Bayramı kapsamında kamuya 9 günlük tatil ilan edilirken bu tatili değerlendirmek isteyenler de şimdiden tatil rotası araştırmalarına başladı. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Yavuz tarafından yapılan açıklamada bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı. Bu çerçevede Yunan Adalarını keşfetmek isteyenler için fırsatın çıktığı belirtilirken detaylar da tatil bölgesi için araştırmalarını sürdürenlerin gündeminde yer aldı.

BAYRAM TATİLİNDE VİZESİZ YUNAN ADALARI FIRSATI ÇIKTI

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Yavuz, bayram tatili ve turizmle ilgili değerlendirmelerde bulunurken Yunan Adalarındaki tatilin Türkiye'deki alternatiflere göre avantaj ve dezavantajları olduğunu belirtti. Yavuz, bayramda Yunan adalarına gidecek olan kişilere bir takım önerilerde de bulundu. 

Yavuz, kapıda vize uygulaması kararı alınan 10 Yunan adasından bu bayramda en yoğun talebi Midilli, Sakız, Kos, Rodos ve Meis'in gördüğünü dile getirirken 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde şu anki verilere göre yaklaşık 17 bin Türk vatandaşının tatil planladığını kaydetti. 

Yavuz, 30 dakika gibi sürelerde gidilebilecek yurt dışındaki en yakın, en ucuz ve vize kolaylığı gibi sebeplerle son dakika kararıyla bu sayının 20 bine ulaşabileceğini dile getirdi. Kapıda vizeyle gidilen 10 Yunan adası ve feribot limanları ise şöyle; 

  • Leros-Bodrum, 
  • Kalimnos-Bodrum, 
  • Kos-Bodrum Turgutreis, 
  • Simi-Bodrum Datça,
  • Rodos-Marmaris, 
  • Kaş-Meis 
  • Midilli-Ayvalık,
  • Sakız-Çeşme, 
  • Sisam-Kuşadası, 
  • Patmos-Bodrum.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
31 Mart yerel seçimlerinde yazlıkta, köyde, tatilde, farklı adreste oy kullanılır mı?

31 Mart yerel seçimlerinde yazlıkta, köyde, tatilde, farklı adreste oy kullanılır mı?