ANASAYFA Kültür-sanat ABB BELMEK'ten Cumhuriyet'in yüzüncü yılına özel sergi

ABB BELMEK'ten Cumhuriyet'in yüzüncü yılına özel sergi

Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı kapsamında Ankara'da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda belediyenin BELMEK kurslarından da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel sergi duyurusu geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB BELMEK'ten Cumhuriyet'in yüzüncü yılına özel sergi

Cumhuriyetin 100’üncü yaşını Başkentin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle kutlamaya başlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sergiden spor müsabakalarına ve konferanslardan konserlere kadar pek çok etkinliğin hazırlıklarına devam ediyor.

ABB Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), Cumhuriyetin 100’üncü yaşını hazırladıkları özel bir sergiyle kutlayacağını açıkladı. Kursiyerler ve usta öğreticilerin 5 branşta hazırladığı 186 eserinin yer alacağı Cumhuriyet temalı sergi, 26 - 30 Ekim tarihleri arasında Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

BELMEK’TEN CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILINA ÖZEL SERGİ

Başkentli kadınların üretime teşvik edilmesi ve istihdamına katkı sağlanması için açılan ABB BELMEK, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel bir sergi düzenleyecek.

tasarim-2-001.jpg

BELMEK kursiyerleri ile 30 usta öğreticinin 5 branşta hazırladığı 186 eserden oluşan ve bir yıllık çalışmalarının yer alacağı Cumhuriyet temalı sergi, 26 Ekim tarihinden 30 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyarete açılacak olan BELMEK sergisinin yanı sıra ABB, sanatseverleri, tarih ve kültürle buluşturacak.

tasarim-2.jpg

Dericizade Faruk Küçük’ün koleksiyonundan önemli eserler de Metro Sanat Galerisi’nde 25-30 Ekim tarihleri arasında “100 Fotoğraf ile Atatürk ve Ankara Sergisi” olarak ziyarete açılacak. Söz konusu sergi başkentlilere tarihi bir sanat yolculuğu sunacak.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SON DAKİKA! Meksika'yı kategori 5 gücüne ulaşan Otis Kasırgası vurdu

SON DAKİKA! Meksika'yı kategori 5 gücüne ulaşan Otis Kasırgası vurdu