ANASAYFA Kültür-sanat ABB Mevlana'nın vefat yıl dönümünde oratoryo ve semazen gösterisi düzenleyecek!

ABB Mevlana'nın vefat yıl dönümünde oratoryo ve semazen gösterisi düzenleyecek!

Ülkemizde kültür - sanat etkinlikleri yakından takip ediliyor. Belediyeler tarafından düzenlenen etkinlikler vatandaşların gündeminde yer alırken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir duyuru geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB Mevlana'nın vefat yıl dönümünde oratoryo ve semazen gösterisi düzenleyecek!

Türkiye'de belediyelerin özel günlerde düzenlendikleri etkinlikler yakından takip ediliyor. Belediyeler ücretsiz etkinlik duyuruları ile dikkatleri çekerken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yeni bir duyuruya yer verdi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana'nın vefatının 750'ci  yıl dönümü nedeniyle bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. ABB, söz konusu etkinliğe ilişkin ayrıntıları da duyurdu. 

HZ. MEVLANA'NIN VEFAT YIL DÖNÜMÜ ANKARA'DA ANILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamalar kapsamında kentte Hz. Mevlana'nın vuslata erişmesinin yıl dönümünün kutlanacağı bildirildi. 

ABB tarafından yapılan açıklama kapsamında ‘’Hz. Mevlana'nın 750. vuslat yıl dönümü nedeniyle düzenlediğimiz sevgi ve hoşgörü temalı etkinlikte;  Mevlana şiirlerinden oluşan oratoryo gösterisi ve Semazen gösterisi ile Çubuk Kadınlar Lokali’ndeyiz.'' ifadelerine yer verdi. 27 Aralık tarihinde saat 12.00'da vatandaşları ağırlayacağını duyuran ABB, bir etkinlik açıklaması daha yaptı. 

ABB tarafından yapılan bir diğer etkinlik duyurusu kapsamında ‘’Ankara Büyükşehir Belediyesi  Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi tarafından sahnelenen, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî ve Şems-i Tebrîzî' nin hayatını konu alan MEVLÂNA ve ŞEMS "İlahî Aşk" isimli oyun,  Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda başkentli sanatseverlerle buluşuyor.  28 Aralık 2023 20:00  Davetiyeler Kızılay Metro altı bilet gişesinden ücretsiz olarak temin edilebilir.'' ifadelerini kullandı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Fomget'te teknik direktör Asgarov ile yollar ayrıldı

ABB Fomget'te teknik direktör Asgarov ile yollar ayrıldı