ANASAYFA Kültür-sanat ABB Türkiye’nin hukuk serüvenine ışık tutacak bir söyleşiye ev sahipliği yaptı

ABB Türkiye’nin hukuk serüvenine ışık tutacak bir söyleşiye ev sahipliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü, Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin hukuk serüvenine ışık tutmak amacıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye ise Gazeteci-Yazar Taha Akyol konuşmacı olarak katıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB Türkiye’nin hukuk serüvenine ışık tutacak bir söyleşiye ev sahipliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Cumhuriyet’in 100'üncü yılında Türkiye’nin hukuk serüvenine ışık tutmak amacıyla Gazeteci - Yazar Taha Akyol’un konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’nin Hukuk Yolculuğunda Cumhuriyet” konulu söyleşi programı düzenledi.

Gazeteci - Yazar Taha Akyol’un konuşmacı olduğu söyleşinin moderatörlüğünü Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar yaptı. Söyleşiye dinleyici olarak katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Hukuk ve bilim bizi kurtaracak tek şey, düzlüğe çıkaracak tek şey odur” değerlendirmesinde bulundu. 

ABB “TÜRKİYE’NİN HUKUK YOLCULUĞUNDA CUMHURİYET” KONULU SÖYLEŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI 

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü tarafından Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de gerçekleşen söyleşide ABB Başkanı Yavaş da dinleyici olarak katılırken Akyol, geride bırakılan yüz yıllık zaman zarfında Türkiye’de neler yaşandığını anlattı. 

Cumhuriyet Dönemi’nin ilk yıllarından günümüze kadar özellikle hukuk, demokrasi ve siyaset alanlarını merkeze alarak konuşmasını gerçekleştiren Gazeteci-Yazar Akyol, “Ben bu kadar kalabalık bir kitleyle karşılaşacağımı sanmıyordum, çok teşekkür ederim. İktisadi gelişme için sağlam bir hukuk düzeninin, güvenilir bir hukuk düzeninin olması lazım. 

Ankara’da Mansur Yavaş’ın kazanması lazım… Mansur Yavaş kendisini belediye hizmetlerine adamış bunda son derece başarılı bir isimdir. Hukukta istikrar, denetim organları, bağımsız yargı, güvenilir piyasa kurumları, zihinlerde bilimsel düşünce, üniversitelerin bilimsel üretim yapması… 

Bunlar olmadığı müddetçe kim çok hamaset yapıyorsa bilin ki en çok içi boş laf söyleyen odur” ifadelerine yer verdi.  

Programın sonunda ABB Başkanı Yavaş, Gazeteci-Yazar Taha Akyol’a teşekkür ederek günün anısına plaket takdim ederken katılımcılar da bilgilendirici program nedeniyle ABB Başkanı Yavaş ile ekibine ve Gazeteci - Yazar Akyol'a teşekkürlerini iletti. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ilçe halkının gönül kapılarını çalıyor!

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ilçe halkının gönül kapılarını çalıyor!