ANASAYFA Kültür-sanat ABB'nin ev sahipliğinde Bir Ankara Hikayesi! ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz lansmana katıldı

ABB'nin ev sahipliğinde Bir Ankara Hikayesi! ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz lansmana katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, zengin tarihi ve kültürel dokularıyla dikkati çeken Ankara'nın 100.yılını kutlamak adına bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Bir Ankara Hikayesi adlı etkinliğe ev sahipliği yapan belediyenin misafirleri de ilgi gördü.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB'nin ev sahipliğinde Bir Ankara Hikayesi! ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz lansmana katıldı

Başkent Ankara'da birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) ev sahipliği yaptığı etkinlikler Ankaralıların odak noktası olmaya devam ediyor. Başkentin köklü tarihine ışık tutan etkinlikler düzenlenmeye devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni bir etkinliğe daha imza attı.

Türkiye'nin kalbindeki zengin tarihi mirası ve kültürel dokularıyla keşfedilmesi gereken Ankara'nın Başkent Oluşunun 100'ncü yılını kutlamak adına görkemli bir sanat etkinliği düzenlendi. ABB'nin ev sahipliği yaptığı sanat etkinliği, "Müziğin Dili, Kadının Sesiyle Bir Ankara Hikayesi," adlı özel gösteri ile sanatseverler buluştu.

ekran-goruntusu-2023-11-15-140657.png

Eser sahibi, metin yazarı, dramaturji ve müzik seçimlerini titizlikle yapan Pınar Ayhan'ın kusursuz sunumu altında sanatseverlere tarihin derinliklerinde unutulmaz bir yolculuk sundu.

ekran-goruntusu-2023-11-15-140700.png

ANKARA'NIN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATININ NABZINI TUTAN İSİMLER ETKİNLİKTE YER ALDI

13 Kasım akşamı Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirilen görkemli bir basın lansmanı ve ilk gösteriyle perdelerini açan etkinlik, Ayhan'ın benzersiz sunumu ve Musa Göçmen Senfoni Orkestrası'nın büyülü melodileriyle büyük beğeni topladı.

ekran-goruntusu-2023-11-15-140704.png

Ankara'nın sosyal ve kültürel hayatının nabzını tutan isimlerden Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Ankara İl Kültür Müdürü Ali Ayvazoğlu, ABB İl Kültür Müdürü Ali Bozkurt ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz da etkinlikte yer aldı.

ekran-goruntusu-2023-11-15-140708.png​​​​​​​

Özel isimlerin yer aldığı lansmanın ardından gerçekleştirilen Pınar Ayhan'ın imzasını taşıyan bu özel gösteriye katılarak desteklerini bir kez daha gösterdiler.

ekran-goruntusu-2023-11-15-140712.png​​​​​​​

Bu esere anlatımı güçlendirmek için ABB tiyatro oyuncuları ve Ankara Kulübü Derneği seymenleri eşlik etti.

ekran-goruntusu-2023-11-15-140715.png​​​​​​​

"PINAR AYHAN, ANKARA'NIN DESTANINI YENİDEN YAZDI"

Eser, ışık tasarımı, dramaturjisi, genç cumhuriyeti temsil eden küçük kız çocuğuyla, Medeniyeti simgeleyen mankenleriyle Başkent tiyatro sanatçılarının da katılımıyla görsel bir showa imza attı. Büyüleyici atmosferde, Pınar Ayhan sahnedeki etkileyici performansıyla 1920'li yılların Ankara'sını, başkent oluşunu ve Milli Mücadele dönemini adeta canlandırdı. Şarkılarıyla duygu yüklü bir atmosfer oluşturan sanatçı, seyircileri geçmişe götürerek Ankara'nın özgün atmosferini hissettirdi.

ekran-goruntusu-2023-11-15-140719.png​​​​​​​

Geceye renk katan Musa Göçmen Senfoni Orkestrası ve solist, soprano Derya Özer Bildir ise müzikal zarafetiyle izleyenlere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

ekran-goruntusu-2023-11-15-140727.png​​​​​​​

Sahnedeki enerji ve coşkusuyla tüm davetlileri etkileyen Pınar Ayhan'a yöneltilen "Pınar Ayhan, Ankara'nın destanını yeniden yazdı!" yorumu, gecenin başarısını özetledi. Ersan Petekkaya'nın genel sanat yönetmenliğini üstlendiği müzikal oyun, ilk gösterisinin büyük bir coşkuyla karşılanmasının ardından şimdi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

ekran-goruntusu-2023-11-15-140723.png​​​​​​​

Gösterinin takvim ve bilet bilgileri, sanatseverlerle paylaşılmak üzere titizlikle hazırlanıyor. Ayrıca Filiz Özgen Özdemir Şimşeki’in küratörlüğünde yapılan Ankara Fotoğrafları Sergisi, katılımcılardan büyük ilgi gördü, etkinliğe ayrı bir değer kattı. Sergide aynı zamanda fotoğraf sanatçıları Anıl Değer, Hülya Demet Tatlı, Soner Pek ve Canan Dönmez'in özel çalışmaları da yer aldı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tesla'nın Türkiye'deki batarya değişim ücreti oldu!

Tesla'nın Türkiye'deki batarya değişim ücreti oldu!