ANASAYFA Kültür-sanat Alev Alatlı hayatını kaybetti, Alev Alatlı kimdir?

Alev Alatlı hayatını kaybetti, Alev Alatlı kimdir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan açıklama sonrasında Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı ne iş yapıyordu? soruları sorulmaya başlandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Alev Alatlı hayatını kaybetti, Alev Alatlı kimdir?

Sağlık Bakanı sosyal medya hesabından önemli bir mesaj yayınlayarak Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan mesajın ardından Alev Alatlı ismi sosyal medyanın en çok konuşulan isimleri arasında yer almaya başladı. Yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybetmesi dolayısıyla ülke genelinde bir çok önemli isim başsağlığı mesajı yayınladı.

79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Alev Alatlı ile ilgili Bakan Koca "Alev Hanımı kaybettik. Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz’ demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım. Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi" şeklinde konuştu.

YASER ARAFAT'TAN ÖDÜL ALMIŞTI

2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü gibi ülkemizde devlet tarafından verilen en yüksek dereceli ödüllere sahip olan Alatlı Türkiye ve Dünya'da bir çok ödül kazanmış ve Yaseminler Tüter mi, Hâlâ?", "İşkenceci", "O.K Musti Türkiye Tamamdır", “Schrödinger'in Kedisi” gibi unutulmazlar arasında alan eserler kaleme almıştı.

1986 ‘da Filistin konusunda yaptığı katkılardan dolayı Filistin Lideri Yaser Arafat'tan ödül alan Alatlı İlahiyat, düşünce ve medeniyet tarihi üzerinde yaptığı çalışmalar ile de bilinmekteydi. Alatlı 2018 Yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanmıştı.

Edebiyat dünyasının en sevilen ve saygı gösterilen isimlerinden olan Alev Alatlı'nın vefatı büyük üzüntüye sebep oldu. Alatlı'nın kendisi için bir tören yapılması ve ardından defnedilmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1800 gün erken emekliliğin önü açılıyor! O gruba resmen erken emeklilik piyangosu vurdu

1800 gün erken emekliliğin önü açılıyor! O gruba resmen erken emeklilik piyangosu vurdu