ANASAYFA Kültür-sanat Ankara Büyükşehir Belediyesi 10. Ankara Miras Kültür Elçileri Programı'nı düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi 10. Ankara Miras Kültür Elçileri Programı'nı düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte sosyal faaliyetlerine devam ediyor. Bu yıl 10'ncusu düzenlenen Ankara Miras Kültür Elçileri Programı'na ev sahipliği yapan belediye, katılımcılara Ankara hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi 10. Ankara Miras Kültür Elçileri Programı'nı düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi 10. Ankara Miras Kültür Elçileri Programı'nı düzenledi - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentteki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. ABB, Başkent Ankara'nın tarihi, kentsel, arkeolojik ve doğal sit alanlarının korunması konusunda duyarlılığı artırmak ve tanıtmak amacıyla çeşitli programlar da düzenlemeye devam ediyor.

Ankaralılar burada TIKLA TAKİP ET

ABB, Ankara'nın tanıtımı ve kültürel miraslarının korunması için düzenlediği Ankara Miras Kültür Elçileri Programı’nın onuncusunu gerçekleştirdi. Eğitim programı sonunda çocuklara “Kültür Elçisi” sertifikaları verildi.

1-3.jpeg

ABB KÜLTÜR ELÇİLERİ GEZİ PROGRAMININ ONUNCUSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekanlarda yürütülen çalışmaları Ankara Miras Şantiye Gezileri ile tanıtırken çocuklar içinde Ankara Miras Kültür Elçileri Eğitim Programı’nı düzenliyor. ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Altındağ Çocuk Kulübü öğrencilerinin katılımıyla Ankara Miras Kültür Elçileri Eğitim Programı’nın onuncusunu gerçekleştirdi.

1-1.jpeg

Altındağ Çocuk Kulübü öğrencilerinin katılımıyla onuncusu gerçekleştirilen Ankara Miras Kültür Elçileri Eğitim Programı’nda çocuklar Ankara Kalesi, Arslanhane Cami, Julien Sütunu ve Cumhuriyet Dönemi yapılarını yakından görme fırsatı bulurken tarihi ile mimarisi hakkında da rehberler tarafından bilgilendirildi.

1-4.jpegProgram sonunda çocuklara kültür elçisi sertifikaları verilirken Ankara Miras Kültür Elçileri Eğitim Programı’ndan bu zamana kadar toplam 236 çocuk yararlandı.

Öte yandan ABB'nin kültürel gezileri de devam ediyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İslam Memiş resmen yatırımcıları uyardı! Altın ve doları olanlar dikkat etsin, bu fırsat bir daha gelmeyebilir!

İslam Memiş resmen yatırımcıları uyardı! Altın ve doları olanlar dikkat etsin, bu fırsat bir daha gelmeyebilir!