ANASAYFA Kültür-sanat Ankara Büyükşehir Belediyesi TEMA Vakfı iş birliğiyle çocuklar için etkinlik düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi TEMA Vakfı iş birliğiyle çocuklar için etkinlik düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi birbirinden farklı etkinliklerle adından söz ettiriyor. Çocukların bilinçlenmesi ve doğa sevgisinin aşılanması için yeni bir işbirliğine imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi çocuklara yönelik bitki ekim etkinliği gerçekleştirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi TEMA Vakfı iş birliğiyle çocuklar için etkinlik düzenledi

Başkent Ankara'da pek çok etkinlik düzenleniyor. Söz konusu etkinliklere olan ilgi devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) de düzenlediği yeni bir etkinlikle gündeme geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı iş birliğiyle yeni bir etkinliğe imza atıldı.

ABB bünyesinde hizmet veren 18 Çocuk Etkinlik Merkezi’nde “Meşe Palamudu Tüpleme” etkinliği düzenlendi. Söz konusu etkinlikte çocuklara doğa bilincinin aşılanmasının hedeflendiği kaydedildi. 

ABB ÇOCUK ETKİNLİK MERKEZLERİNDE MEŞE PALAMUDU EKİMİ ETKİNLİĞİ 

ABB ile TEMA Vakfı iş birliğiyle düzenlenen “Meşe Palamudu Tüpleme” etkinliği 3 - 4 - 5 yaş grubu .ocuklar için gerçekleştirildi. Yaklaşık 800 minik, meşe palamutlarını saksılara kendi elleriyle ekti. 

Beypazarı, Altındağ ve Üreğil Çocuk Etkinlik Merkezleri’nde gerçekleştirilen etkinliklerde ekilen tohumlar, nisan ve mayıs aylarında çocuklarla birlikte fidana dönüştürülerek doğayla buluşturulacak. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Koordinatörü Nagehan Turpçu, “Yaklaşık birkaç haftadır TEMA ile birlikte Çocuk Etkinlik Merkezlerimiz de bir proje yürütüyoruz. 18 çocuk etkinlik merkezimizde 800’e yakın çocuğumuzla bu çalışmayı yapmaya devam ediyoruz. Meşe palamudu tüplüyoruz. 

Bu meşe palamutlarını nisan, mayıs ayı gibi fidana dönüştürmeyi ve doğayla buluşturmayı planlıyoruz. Aynı zamanda doğadan topladığımız doğal materyallerimizle çocuklarla bazı sanatsal çalışmalar yapıyoruz. Ocak ayı gibi de bunların sergisini yapmayı düşünüyoruz. Buradaki amacımız çocukları doğa ile daha yakın bir temasa sokmak ve onlara doğa bilincini, çevre sevgisini kazandırmak”  değerlendirmesinde bulundu. 

ABB yetkilileri bu tarz etkinliklerin devam edeceği sinyalini verirken çocuklara doğa bilincinin aşılanmasının önemine dikkati çekti. Etkinlikte doyasıya eğlenen minikler ise tohum ekerek bir bitkinin büyüme serüvenine şahit olmanın heyecanını yaşadı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Valiliği'nden kuvvetli yağış uyarısı! Ankara'nın Kuzey İlçelerinde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Ankara Valiliği'nden kuvvetli yağış uyarısı! Ankara'nın Kuzey İlçelerinde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!