ANASAYFA Kültür-sanat Ankara Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Dünya Kadın Kongresi'nde FOMGET Kadın futbol takımını ağırladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Dünya Kadın Kongresi'nde FOMGET Kadın futbol takımını ağırladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik çalışmaları desteklemeye devam ediyor. Kadın dostu proje ve çalışmaları ile dikkati çeken belediye bu kez Uluslararası Dünya Kadın Kongresi'ne ev sahipliği yaptı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Dünya Kadın Kongresi'nde FOMGET Kadın futbol takımını ağırladı

Türkiye'de kadının her alanda var olabilmesi için çeşitli proje ve çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında pek çok yeniliğe imza atılırken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de dikkati çeken projelerle vatandaşın karşısına çıkmaya devam ediyor. ABB, kadın dostu uygulamalarla uluslararası çalışmalarına devam ederken yeni bir projeye imza atıldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ev sahipliğinde ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) öncülüğünde Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de 6. Uluslararası Dünya Kadın Kongresi düzenlendi. Kongrede önemli misafirler de yer aldı.

İ ULUSLARARASI DÜNYA KADIN KONGRESİ'NE 29 ÜLKEDEN KATILIM SAĞLANDI

ABB'nin ev sahipliğinde İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) öncülüğünde Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de ‘6. Uluslararası Dünya Kadın Kongresi’ düzenlendi. Programa 29 ülkeden akademisyen ve sanatçılar katılırken katılımcılara, icra kurulu üyelerine ve sporda Türk kadınının başarısının altını çizmek için FOMGET’in Kadın Futbol Takımı’na plaket verildi.

krc-9874-001.jpg

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serkan Yorgancılar, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Dünya Kadın Kongresine ev sahipliği yapmaktan öncelikle mutluluk duyuyoruz. Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Başkentli kadınlara Ankara'nın dört bir yanında çok farklı sosyal ve kültürel faaliyetler hazırlayarak, kadının güçlenmesi için çalışıyoruz.'' dedi.

krc-9796-002.jpg

Kadın hakları alanında önemli konuların ele alındığı kongre, çeşitli üniversitelerden gelen katılımcıların sunumu, online oturum ve workshoplarla devam etti.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Azerbaycan Karabağ arasında son durum! Dağlık Karabağ'da ateşkes anlaşmasına varıldı

Azerbaycan Karabağ arasında son durum! Dağlık Karabağ'da ateşkes anlaşmasına varıldı