ANASAYFA Kültür-sanat Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus'taki çalışmaları tamamladı! Ankara'nın kalbine can geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus'taki çalışmaları tamamladı! Ankara'nın kalbine can geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin merkezi Ankara'nın kalbi Ulus’ta başlattığı kapsamlı dönüşüm çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdü. Belediyeden yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verilirken yeni görünüm de paylaşıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus'taki çalışmaları tamamladı! Ankara'nın kalbine can geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentteki sosyal belediyecilik anlayışına devam ettiği projeleri ile adından söz ettiriyor. Ankara'nın tarihi bölgelerini yeniden hayata kazandırmak için harekete geçen ABB, Başkentin kalbi Ulus’ta başlattığı kapsamlı dönüşüm çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı, kentin pek çok noktasından görünen ve Ankara tarihine tanıklık eden, tescilli alan içeresinde bulunan eski Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü binasının cephesini özgün yapısına uygun olarak aydınlattı. Yapılan çalışmalara da dair de son görüntüler paylaşıldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, alandaki çalışmaların tamamlandığını duyurarak yeni bilgiler verdi.

BAŞKENTİN KALBİ ULUS CUMHURİYETİN 100. YILINDA IŞIL IŞIL

ABB, EGO Genel Müdürlüğü olarak hizmet verecek olan eski Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü binasının bakım onarımını tamamlayarak, cephesini özel sistemlerle aydınlattıklarını açıkladı. Aslı korunarak gerçekleştirilen tadilat ve aydınlatma çalışmalarının 1 yıl içerisinde 88 milyon lira maliyetle tamamlandığını bildirdi.

ihs-6208.jpg

ABB Başkanı Yavaş, Twitter (X) hesabı üzerinden ''Cumhuriyetimizin merkezi Ulus'un eski günlerindeki gibi umut ve ışık saçması için çalışıyoruz. Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü binasının detaylı tadilat, restorasyon ve aydınlatma çalışmalarını 88 milyon TL maliyetle tamamladık. EGO Genel Müdürlüğümüzün yakında binaya taşınmasıyla bölgenin istihdamı ve hareketliliğine de katkı sağlayacağız.'' ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-09-16-102104.png

ALAN İÇERİSİNDEKİ YAPILAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Ulus Tarihi Sit Alanı’nı yeni bir değere ulaştırmak için özgün ve kimlikli yapıların korunarak yeniden ayağa kaldırmak üzere çalışmalarını tamamladı. Alandaki çalışmalarla ilgili bilgi veren ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Ulus Tarihi Kentsel Sit Alanı içeresinde bulunan arkeolojik, tarihi, kültürel mirasına yönelik sağlıklaştırma ve yenileme çalışmalarını sürdürüyoruz.

ihs-6207.jpg

Bu kapsamda özellikle 1960’lı yıllara dönemlenen yapılardan tanımlayacağımız Ulus Çarşısı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü eski binası ve Anafartalar Çarşısı’nın özgün dokusuna sadık kalarak sağlıklaştırma çalışmalarını tamamladık.'' dedi.

ihs-6192.jpg

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş, estetik aydınlatma projeleri hazırladıklarını belirterek ''Projenin uygulamasını Fen İşleri Daire Başkanlığımızca tamamlamış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

TOPLAM MALİYET 88 MİLYON TL OLARAK AÇIKLANDI

Özgün yapısı korunarak daha görünür hale getirilen ve 1 yıl içerisinde yeniden hayata kazandırılan 10 katlı eski Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, yeni EGO Genel Müdürlüğü Hizmet Binası, 88 milyon TL maliyetle tamamlandı.

ihs-6155.jpg

Farklı zamanlarda çalışmaların yapıldığı Tarihi Ulus Çarşısı ve Anafartalar Çarşısı da aydınlatılarak gündüz olduğu gibi gecede ışıl ışıl bir görünüme kavuşturuldu.

600 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş, çalışmaları yaparken aynı zamanda binalara işlev de verdiklerini söyledi.'' Burada 600’e yakın personelimizi istihdam ederek Ulus’taki ekonomik hayatın canlanmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Amacımız şu; burası kurtuluşumuza ve kuruluşumuza ev sahipliği yapmış bir mekândır ve Cumhuriyetimiz burada kuruldu.

ihs-6115.jpg

100 yıl önce umut olan bu alanı yine 100 yıl sonra özellikle Başkent oluşumuzun da 100. Yılında tekrar geleceğin umut ve ışığı olmasını sağlamaya gayret ediyoruz” diyen ABB Kültür e Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, alanın Ankaralılara hayırlı olmasını diledi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Etimesgut Belediyesi Kadın Giysileri Dikimi Kursu başarılarıyla parlıyor!

Etimesgut Belediyesi Kadın Giysileri Dikimi Kursu başarılarıyla parlıyor!