ANASAYFA Kültür-sanat Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde yeni sergi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde yeni sergi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin tarihi ve kültürel değerlerini yeniden gün yüzüne çıkararak turizme kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde Haymana temalı bir sergi açıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde yeni sergi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde yeni sergi - Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) birbirinden yeni faaliyetlere imza atmaya devam ediyor. Kentteki sosyal faaliyetlere ağırlık vererek vatandaşların kültürel etkinliklere vakit ayırmasına olanak sağlayan ABB, yeni bir duyuru yaptı.

ABB, başkentin tarihi ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarmayı ve turizme kazandırmak için tanıtımına katkıda bulunmaya devam ederken Haymana Belediyesinin iş birliği ile “Haymana” temalı fotoğraf sergisini de Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açtı.

ihs-0996.jpg

11 EYLÜL’E KADAR ZİYARETE AÇIK OLACAK

Haymana ilçesinin doğal güzellikleri, sosyal yaşantısı ve yerel ürünlerinin fotoğraflandığı sergi, 11 Eylül 2023 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Haymana temalı sergiye ev sahipliği yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçenin turizm potansiyelini artırmayı amaçlıyor.

ekran-goruntusu-2023-09-05-135631.png

Serginin açılış törenine katılan ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Haymana’da gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

ihs-1194-1.jpg

KIZILAY METRO SANAT GALERİSİ'NDE HAYMANA ESİNTİLERİ

Bu çerçevede açıklamalarda bulunan ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş, “Biz Haymana Belediye’mizle Sakarya Meydan Muharebesi’nin ‘Son Kalesi’nde çok güzel işler yapıyoruz. Haymana’daki Şehitler Çeşmesi’ni Belediyemizle birlikte tamamladık. Çalış’taki Atatürk’ün bir dönem savaşı yönettiği karargâhın çalışması bitmek üzere.

foto.jpg

Gavurkale ile ilgili olarak Belediyemiz iş birliğiyle Haymana’mızın turizm destinasyonuna önemli bir merkez olarak kazandıracağız. Amacımız sadece Sakarya Meydan Muharebesi’nde yapmış olduğu büyük kahramanlıklar ve ev sahipliğinde değil, barındırmış olduğu potansiyelle hem Ankara’mıza, hem Türkiye’mize, hem de Kapadokya ile entegre ederek turizmde önemli bir merkez haline getirmek” değerlendirmesinde bulundu.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MKE Ankaragücü-Gençlerbirliği arasında oynanacak TSYD Ankara Kupası, milli arada oynanacak!

MKE Ankaragücü-Gençlerbirliği arasında oynanacak TSYD Ankara Kupası, milli arada oynanacak!