ANASAYFA Kültür-sanat Ankara Kent Konseyi tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi başkentliler ile buluştu

Ankara Kent Konseyi tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi başkentliler ile buluştu

Şehir genelinde pek çok etkinlik ve program düzenleyen Ankara Kent Konseyi insanların kültürel faaliyetlerde bulunmasını da teşvik ediyor. Bu kapsamda sahnelenen “Ah Tiyatro Vah Tiyatro” Ankaralılara eğlenceli anlar yaşattı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Kent Konseyi tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi başkentliler ile buluştu

Ankara kültür sanat etkinliklerine ilgi konusunda önde gelen ilçeler arasında yer alıyor. Şehir genelindeki önemli kurum ve kuruluşlardan da insanları bu konuda teşvik edici çalışmalar geliyor.

ANKARA KENT KONSEYİ GENÇLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

Bu kurumlar arasında yer alan Ankara Kent Konseyi de bünyesinde barındırdığı topluluklara üye olan vatandaşların sanat konusunda kendisini geliştirmesine aracı oluyor. Açılan birimlerde eğitim gören insanlar gösteriler hazırlayıp sahne tecrübesi yaşamalarını sağlıyor.

Bu kapsamda son olarak Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi Kent Sahne Ekibi hazırladıkları tiyatro oyununu izleyicinin beğenisine sundu. Oynanan oyuna Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda isim katıldı. Oynanan oyun sonrasında Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer gönüllü bir ekip tarafından bu oyunun hazırlandığını ifade etti.

OYNANAN OYUNUNUN SAHNELENME AMACI

Oyun sonrası konuşan Başkan Ecer “Gençlerin karar alma mekanizmasına dâhil olması hem de Ankara’nın gençlik başkenti olması için birikimlerimizi kullanmak istiyoruz. Bugün Ah Tiyatro Vah Tiyatro oyununu izledik. Hem tiyatro emekçilerine bir saygı hem de gençler ve yetişkinler arasında diyaloğun geliştirilmesini hedefliyoruz” dedi. 

Bu ve buna benzer gösteriler sıklıkla gerçekleşiyor. Vatandaşlarda sosyalleşme ve kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kongo Cumhuriyeti ülkede salgın ilan edildiğini açıkladı

Kongo Cumhuriyeti ülkede salgın ilan edildiğini açıkladı