ANASAYFA Kültür-sanat Ankara Ticaret Odası Başkanı Baran açıkladı! Gordion Antik Kenti Ankara'ya turist çekecek

Ankara Ticaret Odası Başkanı Baran açıkladı! Gordion Antik Kenti Ankara'ya turist çekecek

Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasları arasında yer alan ve Ankara'da bulunan Gordion Antik Kenti, Riyad'da yapılacak toplantıyla "UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne girmeye hazırlanıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Ticaret Odası Başkanı Baran açıkladı! Gordion Antik Kenti Ankara'ya turist çekecek

Ankara Ticaret Odası Başkanı Baran açıkladı! Gordion Antik Kenti Ankara'ya turist çekecek - Başkent Ankara pek çok doğal güzelliği içinde barındırıyor. Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasları arasında yer alan Gordion Antik Kenti, Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'da yapılacak toplantıyla "UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne girmeye gün sayıyor.

Ankaralılar burada buluşuyor TIKLA TAKİP ET

Toplantıya kısa süre kala Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Ankara Valisi Vasip Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Gordion Kazı Başkanı Charles Brian Rose ve çok sayıda davetli katıldı. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, toplantıda yaptığı konuşmada, bir mirası gelecek nesillere aktarmanın önem arz ettiğini belirtti.

ekran-goruntusu-2023-08-15-135344.png

''BİZ TÜRKLER ZATEN BÜYÜK MEDENİYETLERİN MİRASÇILARIYIZ''

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, "Sadece mirasa topraklarınızda sahip olmak bir şey ifade etmiyor, onu ortaya çıkarmak, onu yaşatarak gelecek nesillere aktarıyor olmak asıl iddia sahibi olmaktır. Bir medeniyetin sahibi olmak, medeniyeti inşa etmek ve gelecek nesillere onu aktarmak demektir. Biz Türkler zaten büyük medeniyetlerin mirasçılarıyız." ifadelerine yer verdi. Öte yandan Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için çalışmalar yürüten ATO Başkanı Baran, "Gordion'un listeye girmesi, ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak" dedi.

ekran-goruntusu-2023-08-15-135332.png

Etkinliğe ev sahipliği yapan ATO Başkanı Baran, "İnşallah Gordion, önümüzdeki ay Riyad'da yapılacak toplantıda Ankara'nın ilk ve ülkemizin 20'nci eseri olarak listede yer alacak. Çok önemli bir kıymet var burada. ATO olarak biz bu kıymetin farkındayız. 2019 yılında düzenlediğimiz 'Uluslararası Marka Zirvesi'nin ana temasına Gordion'a ithafen 'Düğüm Çözülüyor' demiştik.'' ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-08-15-135349.png

POLATLI'YA TURİST AKINI OLACAK

''Biz önceki yıllarda, her yıl Çanakkale'ye öğrenci gönderiyorduk, şimdi Gordion'a göndermeye başladık. Her yıl Ankara'dan 3 bin öğrencimiz Gordion'a gelecek, gezecek, görecek.'' diyen ATO Başkanı Baran, Polatlı'daki Gordion'un UNESCO Kalıcı Miras Listesi'ne girmesinin Polatlı'ya Ankara'ya ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti. ATO Başkanı Baran, Ankara'ya gelen yabancı turist sayısının Gordion'un katkısıyla 1,5 milyonu bulmasını hedeflediklerini de bildirdi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
16. Çubuk Kültür ve Turşu Festivali tarihleri belli oldu!

16. Çubuk Kültür ve Turşu Festivali tarihleri belli oldu!