Ankara-Zonguldak arası hizmet veren Turistik Karaelmas Treni seferlere başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamasında Ankara'dan kalkıp Zonguldak'a ulaşacak ve oradan yine Ankara'ya dönecek olan Turistik Karaelmas Treni'nin sonbahar seferlerine başlayacağını açıkladı. Tren, 26 Eylül tarihinde Ankara'dan yola çıkacak.

Ankara-Zonguldak arası hizmet veren Turistik Karaelmas Treni seferlere başlıyor

Konuya ilişkin açıklama Bakan Uraloğlu tarafından geldi. Uraloğlu, yaptığı açıklamasında Ankara-Zonguldak-Ankara Hattı'nda işletilen özel Turistik Karaelmas Ekspresi'nin yeni seferleri hakkında bilgi verdi. Seferler 3 turistik sefer şeklinde düzenlenecek.

Uraloğlu yolcu kapasitesinin 120 kişi olduğunu aktardı. 1 yemekli ve 6 yataklı vagona sahip olan tren seferlerini 26 Eylül, 10 Ekim ve 14 Kasım'da yapacak.

İLK SEFER 26 EYLÜL'DE YAPILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Batı Karadeniz'in doğal ve kültürel mirasını demir yolları aracılığıyla tanıtmak amacıyla yeniden seferlerine başlayan Turistik Karaelmas Ekspresi'nin, 26 Eylül, 10 Ekim ve 14 Kasım tarihlerinde sefer yapacağını bildirdi.

Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Ankara-Zonguldak-Ankara Hattı'nda işletilen özel Turistik Karaelmas Ekspresi'nin yeni seferlerine ilişkin bilgi verdi.

Ankara-Zonguldak arası hizmet veren Turistik Karaelmas Treni seferlere başlıyor

Bu yıl 13 Haziran'da ilk seferini yapan Turistik Karaelmas Ekspresi'nin, sonbaharda da Batı Karadeniz'e yolculuk etmeye devam edeceğini belirten Uraloğlu, "Batı Karadeniz'in doğal ve kültürel mirasını demir yolları aracılığıyla tanıtmak amacıyla yeniden seferlerine başlayan Turistik Karaelmas Ekspresi, 26 Eylül, 10 Ekim ve 14 Kasım'da toplam 3 turistik sefer gerçekleştirecek." ifadesini kullandı.

TREN 7 VAGONDAN OLUŞUYOR

Uraloğlu, trenin, TCDD Taşımacılık AŞ, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi işbirliğiyle işletildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bu kapsamda üçlü protokol imzalandı. Toplam 7 vagondan oluşan Turistik Karaelmas Ekspresi'miz bir yemekli ve 6 yataklı vagona sahip. Toplam 120 yolcu kapasiteli tren Ankara-Zonguldak güzergahında Karabük Yeşilyenice'de, Zonguldak-Ankara dönüşünde ise Çerkeş, Çankırı ve Kalecik'te gezi amaçlı duraklamalar yapacak."

Yapılan açıklamada trenin ilk seferine 26 Eylül tarihinde başlayacağı ifade edildi. Daha sonraki seferler 10 Ekim ve 14 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER