ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Ankara'da 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde çeşitli belediyeler birbirinden farklı etkinliklere imza attı. Sosyal sorumluluk projelerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi de 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında etkinlik düzenledi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Her yıl 11 Ekim tarihi 'Dünya Kız Çocukları Günü' olarak kutlanıyor. Ülkemizde de 11 Ekim tarihinde çeşitli belediyeler birbirinden farklı dikkati çeken etkinliklere imza attı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de etkinlik düzenleyen belediyeler arasında yer aldı. “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” kentte çeşitli etkinliklerle kutlanırken sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veren ABB, “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” kapsamında çeşitli programlara ev sahipliği yaptı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Karikatür Derneği iş birliğiyle Gençlik Parkı içinde yer alan Kadın Danışma Merkezi’nde karikatür etkinliği, Türkiye Dağcılık Federasyonu Ankara Temsilciliği iş birliğiyle ile Eymir Gölü’nde doğa yürüyüşü düzenlendi.

KATILIMCILAR DOYASIYA EĞLENDİ

Tandoğan Şehit Mucip Arıgan Ortaokulundan 15 kız öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrenciler öğretmenleri eşliğinde karikatür çizdi. Farkındalık oluşturmak için düzenlenen yürüyüşe BelPA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Özlem Süreyya Karaman, Kadın Danışma Merkezi personeli, Türkiye Dağcılık Federasyonu Ankara il temsilciliği üyeleri ve öğrenciler katıldı.

ihs-7633.jpg

Etkinliğe katılan Kadın ve Aile Şube Müdürü Karaman, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi olarak “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” kapsamında ünlü karikatürist Emre Yılmaz ve Hazal Başarır ile birlikte karikatür atölyesi gerçekleştiriyoruz. Atölye kapsamında hem eğlenirken hem de küçük yaşta kazanılması gerekilen toplumsal cinsiyet eşitliği kavramına vurgu yapıyoruz” dedi.

ihs-7584.jpg

ABB Kadın Danışma Merkezi, Eymir Doğa yürüyüşünden sonra kız çocuklarına yönelik “Sevmeye Kendinizden Başlayın" atölyesi düzenledi.

toy0103.jpg

Atölye kapsamında katılımcılara farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralının eziyeti dolmuş seferleri! Ankara'da git gide büyüyen ulaşım sorununa çözüm bulunamıyor

Ankaralının eziyeti dolmuş seferleri! Ankara'da git gide büyüyen ulaşım sorununa çözüm bulunamıyor