ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da 1850-1917 dönemi Kudüs'ü siyah beyaz fotoğraflarla sergilendi!

Ankara'da 1850-1917 dönemi Kudüs'ü siyah beyaz fotoğraflarla sergilendi!

Bugün Ankara'da Kudüs başlığını taşıyan 1850-1917 dönemine ait 67 yıllık sürece dair siyah-beyaz fotoğraftan oluşan sergi vatandaşların beğenisine sunuldu.
yazar
Sinem GÜVEN
Ankara'da 1850-1917 dönemi Kudüs'ü siyah beyaz fotoğraflarla sergilendi!

Ankara'da bugün gerçekleştirilen sergide Osmanlı-Türk Dönemi Kudüs başlığını taşıyan 1850-1917 dönemine ait 67 yıllık sürece dair siyah-beyaz fotoğraflar vatandaşların beğenisine sunuldu. Bu kapsamda Ankara Milli Kütüphane’de “Osmanlı-Türk Döneminde Kudüs” başlığıyla düzenlenen etkinliğe açılış töreni ile başlandı. 

Serginin içeriği hakkında yapılan tanıtıma göre ise Cumhuriyet döneminde Kudüs ve Filistin üzerine yayınlardan oluşan bir kitap sergisi ve Kudüs’teki Osmanlı öncesi Türk varlığından başlayarak Osmanlı dönemi Kudüs'teki idari yapılanmadan sanat ve mimariye, vakıflardan ve sosyal yaşama, dini hayata ve edebiyata kadar pek çok konunun işlenecek olan konferans dizisi, 5 gün boyunca Millî Kütüphane’de serginin devam edeceği öğrenildi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ!

Türkiye’de ilk defa Milli Kütüphane’de açılan sergideki fotoğraflar çeşitli temalarda seçilen 70 fotoğrafla Ankaralıların beğenisine sunuldu.

Düzenlenen bu serginin Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiği ifade edilerek “Kudüs bizim mukaddes şehrimiz, Osmanlı döneminde burası gerçek anlamda huzurun, sevginin, hoşgörünün her türlü kültür sanat hayatının çok özel örneklerinin yaşandığı çok güzel bir şehir. Bu şehirde şu anda o dönemleri hatırlamak mümkün değil. Şu anda aynı topraklarda kalplerimizi derinden sarsan birçok olayı izliyoruz. Kalplerimizi birkaç gündür şehit haberleriyle yaralıyoruz. Bu güzel vatan yarınlarında var olsun diye yarınlarından vazgeçen Mehmetçiklerden, yiğitlerimizden bahsediyorum. Mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun” şeklinde açıklamalara yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2019 Ankara yerel seçim sonuçları! Ankara'da en çok oy alan parti

2019 Ankara yerel seçim sonuçları! Ankara'da en çok oy alan parti