ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da açılan Yağmurun Kadınları sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Ankara'da açılan Yağmurun Kadınları sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Başkent'te kültür sanat etkinlikleri kapsamında bir fotoğraf sergisi açıldı. Karadeniz kültürünü ve Karadeniz kadınını Ankaralılara aktaran Yağmurun Kadınları sergisi 12 Mart'a kadar açık olacak.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da açılan Yağmurun Kadınları sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Kültür-Sanat etkinliklerinin sık bir şekilde gerçekleştirildiği ve yoğun bir izleyici kitlesine sahip olan Ankara'da önemli bir fotoğraf sergisi daha açıldı.

“ANKARALI SANATSEVERLERE KARADENİZ KADININI GÖSTERELİM”

Ülkemizin turizm olarak ta büyük bir ilgi gören bölgesi olan Karadeniz'i Ankaralılar ile buluşturan Yağmurun Kadınları sergisi Ankara'da açıldı. Doğal güzellikleri ile insanları büyüleyen ve yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlayan Karadeniz bölgesinde çektiği kareler ile Ankara'da sergi açan Varol Uzlu neden bu konuda bir fotoğraf sergisi açtığını “Ankaralı sanatseverlere Karadeniz kadınını gösterelim” sözleri ile ifade etti.

Fotoğraf Sanatçısı Varol Uzlu “Şu anda 21’inci kişisel sergimi açıyorum. Buradaki sergi de Karadeniz’in doğası, kadınını konu ediniyor. Ankaralı sanatseverlere Karadeniz kadınını gösterelim dedim. Karadeniz’de 5 ve 10 yıl sonra göremeyeceğimiz sahneleri ve son kadınlarımızın doğadaki sahnesini anlatıyor. Bu mücadele bir hırs şeklinde değil. Tatlı bir mücadele bu. Hayvanıyla, doğasıyla, çocuklarıyla yaşadığı bir gerçeği ortaya koyan güzel bir karelerden oluşuyor” sözlerini kullanarak o bölgenin yerli kadınlarının günlük yaşantısına dikkat çekti.

KARADENİZ HORONU OYNANDI

Karadeniz horonunun oynandığı ve katılımcılarında keyifli anlar yaşadığı sergi Ankara Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Sergi 12 Mart'a kadar devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü Kadın Voleybol takımı 1. Lige yükseldi

Ankaragücü Kadın Voleybol takımı 1. Lige yükseldi