ANASAYFA Kültür-sanat Ankara'da Amerikan İzleri 1950 - 1969 adlı dijital sergi açıldı!

Ankara'da Amerikan İzleri 1950 - 1969 adlı dijital sergi açıldı!

Başkent Ankara'da çeşitli kültürel etkinliklere imza atılmaya devam ediyor. Ankara'da düzenlenen etkinlikler vatandaşların gündeminde yer alırken kentte bu kez Amerikan İzleri 1950 - 1969 adlı dijital sergi açıldı. Ziyaret bilgileri merak edilirken detayları derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da Amerikan İzleri 1950 - 1969 adlı dijital sergi açıldı!

Ankara Aks'ın, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği desteğiyle hayata geçirdiği "Ankara'da Amerikan İzleri 1950-1969" başlıklı dijital serginin açılışı yapıldı. CerModern'de gerçekleştirilen açılışa ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake, eşi Cheryl Flake, çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı. 

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, "Ankara'da Amerikan İzleri 1950-1969" adlı dijital serginin, Türkiye ile ABD arasında zengin tarihin olduğunu gösterdiğini kaydettiği açıklamasında iki ülke arasındaki ilişkinin hükümet politikasından çok daha fazlasına dayandığını da söyledi.

AMERİKAN İZLERİ 1950 - 1969 ADLI DİJİTAL SERGİ AÇILDI

"Ankara'da Amerikan İzleri" projesi ile 1950 - 1969 yılları arasında Ankara'daki Amerikan nüfusunun etkilerine dair arşiv materyalleri dijital bir haritayla gösterildi. 

Bahsi geçen proje kapsamında Başkent Ankara'nın ilgili yıllarda öne çıkan mekanları, sosyal ve kültürel ortamıyla ilgili belge ve fotoğraflarına ve konuya ilişkin bilimsel araştırmalardan oluşan arşive ulaşılabiliyor. 

Deneyimlenebilir dijital sergi,  24, 25, 27 Şubat tarihleri arasında Cermodern Flow Dijital Sahne'de ziyarete açık olacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya Kafes-46 operasyonlarının detaylarını paylaştı!

Bakan Yerlikaya Kafes-46 operasyonlarının detaylarını paylaştı!